Lemondta amerikai útját Dávid Ibolya

2008.08.27. 08:18
Minden követ megmozgat a jelek szerint Dávid Ibolya, hogy újra csont nélkül lehessen az MDF elnöke. Nem utazik Amerikába, és saját emberei is ringbe szállnak, hogy az elnökasszony kihívóját kiszorítsák a pályáról.

Váratlanul lemondta amerikai útját Dávid Ibolya, hogy saját elnöki kampányára koncentrálhasson, tudta meg az Index.

Az MDF elnöke szeptember első napjaiban Minneapolisban a Republikánus Konvención vett volna részt, de úgy tudjuk, Almássy Kornél elnöki ambíciói miatt borult a terv.

Almássy ugyanis néhány hete bejelentette, ringbe száll az MDF elnöki posztjáért, mert elege van abból, hogy Dávid Ibolya egyszemélyes pártot csinált, és az sem tetszik neki, hogy az MDF tartósan kis párt.

Az MDF Dávid Ibolyához hű vezetésének azonban a fiatal Almássy helyezkedése és mozgolódása nem tetszik. Ennek egyik jele, hogy hirtelen két új elnökjelölt is akadt (Viniczai Tibor, Olajos Péter), amit a pártban többen Almássy kiszorítására tett kísérletnek tartanak.

A párt alapszabálya szerint ugyanis az Országos Választmány legfeljebb három jelöltet engedhet tovább az Országos Gyűlésre, ami szeptember végén lesz. Márpedig a Dávid Ibolyához hű Viniczai Tibor és Olajos Péter jelölése Fejérben illetve Hajdú-Bihar és Szabolcs megyében azt valószínűsíti, hogy a jelenlegi elnök mindent elkövet, hogy ne kelljen megmérkőznie Almássyval.

Ha ugyanis Dávid Ibolya meggyőzi a hozzá hű választmányi tagokat, hogy rá, Viniczaira és Olajosra egyszerre szavazzanak - mindenki három nevet jelölhet -, akkor egyetlen szavazat többség is elég ahhoz, hogy az Országos Gyűlésen Almássyra már ne is lehessen voksolni.  • Hírek
  • Bankszámla