Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Dávid Ibolya az MDF elnökjelöltje

2001.01.13. 16:43
Dávid Ibolya ismét vállalja a jelölést a pártelnöki tisztségre - mondta a politikus a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmányának szombati ülésén. A politikust több mint négyszáz szervezet jelölte pártelnöknek.

A pártelnök az MDF egyedüli jelöltje a posztra, miután Lezsák Sándor visszalépett a jelöléstől. A döntés a tizenhatodik országos tisztújító gyűlésen, január 27-én várható.

Dávid Ibolya
ismét vállalja a jelölést a pártelnöki tisztségre
Dávid Ibolya szerint ez a tanácskozás lesz az, amely meghatározza az MDF arculatát, programját és üzenetét a magyar társadalom számára.

Az elnök, aki egyben igazságügy miniszter is, közölte, hogy a választmány megvitatta az általa készített irányelveket, amelyek a 2002. évi országgyűlési választásokra való felkészülést, a demokrata fórum helyzetértékelését és a kormányzati teendőket foglalja össze. Ezeknek az irányelveknek a megvitatása szerepel majd az országos gyűlés napirendjén is.

A Magyar Demokrata Fórum csak olyan szervezetekkel teremt szorosabb együttműködést, amelyek döntéshozó testületük határozata alapján kijelentik, hogy 2002 és 2006 között a Magyar Szocialista Párttal és a Szabad Demokraták Szövetségével nem lépnek koalícióra, és a demokrata fórum nem lép koalícióra radikális irányzatot képviselő pártokkal sem - szögezte le Dávid Ibolya.

Dávid: a Fidesz természetes politikai partner

A pártelnök kijelentette, hogy az MDF természetes politikai partnerének és hosszabb távú együttműködésre alkalmas szövetségesének tekinti a Fidesz - Magyar Polgári Pártot. Alapvető fontosságúnak tekinti az esetleges szövetségre lépő politikai erők programjainak összehangolását.

Dávid Ibolya szólt arról is, hogy az MDF alapszabályának megfelelően a párt parlamenti képviselőit maga jelöli, a személyek kiválasztását mind az egyéni, mind a listás jelöléseknél belügyének tekinti. Amennyiben ezeknek az elveknek a megvalósulása nincs biztosítva, a Magyar Demokrata Fórum készen áll, hogy az országgyűlési képviselőválasztásokon önállóan induljon, ami persze azt is jelenti, hogy a polgári erők győzelme érdekében a második fordulóban, a viszonosság alapján, az erősebb jelölt javára visszalép vagy őt támogatja - mondta Dávid Ibolya.