Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Megússzák az elalatatást a veszprémi medvék

2001.08.02. 15:34
Adakozásból gyűlt össze Veszprémben elegendő pénz ahhoz, hogy az új szabványoknak megfelelőre bővítség a ketreceket és a kifutókat. Készpénz mellett ráadsául festmények is érkeztek, úgyhogy az állatkert bővíti profilját: árverést is rendez.
Döme és Kata
Nem kell elaltatni a medvéket a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban, mert elegendő támogatás gyűlt össze ahhoz, hogy jövőre hozzá lehessen kezdeni az állatketrecek, kifutók bővítéséhez. Sigmond István, az intézmény igazgatója elmondta: a márciusban indult medvementő akció eredményes volt, eddig 150 magánszemély, mintegy félmillió forintot fizetett be az állatkert kasszájába.

A Magyar Posta Soproni Igazgatósága néhány napon belül 700 ezer forintot utal át a veszprémi vadasparknak, egy vállalkozó pedig építőanyagot ígért a beruházáshoz. A medvék megmentésére több képzőművész ajánlotta fel alkotását, a mintegy 20 festményből álló gyűjteményt hamarosan árverésre bocsátják.

Az igazgató szerint a medvék megfelelő elhelyezése csak az első állomása annak a fejlesztési programnak, melynek célja: megfelelni az állatok tartására vonatkozó hatályos jogszabályoknak. Közölte: az intézmény az idén 116 millió forintból gazdálkodik, de a pénz nagy részét nem beruházásokra, hanem működési kiadásokra fordítják.

Ugyanakkor a veszprémi nagymacskák, a farkasok és a majmok életterének növelésére további 100 millió forintra lenne szükség, de ez az összeg egyelőre nem áll rendelkezésre.