Judit
2 °C
7 °C

Újabb fél évvel csúszhat a 4-es metró

2007.10.24. 07:35
Az alagútfúrási munkálatok elhúzódása miatt a Népszabadság szerint a Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz. Így 2010 végéről 2011-re csúszhat a 4-es metró átadása.

Újabb fél évvel odázzák el a 4-es metró építését, a legújabb elképzelések szerint a vonal tervezett átadási határideje 2010 végéről 2011 közepére tolódna, írja a Népszabadság. A késlekedést - amit a lap szerint Demszky Gábor főpolgármester a napokban jelentene be, amikor a második fúrópajzs is eléri a Tétényi úti metróállomást -, azzal magyaráznák, miszerint a nagyközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az alagútfúrási munkák elhúzódása miatt a munkálatokkal megbízott Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz. Az alagútfúrással a Bamco - az eredeti határidőhöz képest fél évvel később - leghamarabb 2009 végére készülne el.

Az alagutak és az állomások "berendezése", illetve a próbaüzem mintegy két évet vesz igénybe, így a 4-es metró első, Kelenföldi és Keleti pályaudvar közötti szakaszán leghamarabb 2011 második felében zötykölődhetnek az utasok.

A lap értesüléseit Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az Indexnek, mint mondta, Demszky Gábor csütörtök délelőtt tájékoztat az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?