Újabb fél évvel csúszhat a 4-es metró

2007.10.24. 07:35
Az alagútfúrási munkálatok elhúzódása miatt a Népszabadság szerint a Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz. Így 2010 végéről 2011-re csúszhat a 4-es metró átadása.

Újabb fél évvel odázzák el a 4-es metró építését, a legújabb elképzelések szerint a vonal tervezett átadási határideje 2010 végéről 2011 közepére tolódna, írja a Népszabadság. A késlekedést - amit a lap szerint Demszky Gábor főpolgármester a napokban jelentene be, amikor a második fúrópajzs is eléri a Tétényi úti metróállomást -, azzal magyaráznák, miszerint a nagyközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az alagútfúrási munkák elhúzódása miatt a munkálatokkal megbízott Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz. Az alagútfúrással a Bamco - az eredeti határidőhöz képest fél évvel később - leghamarabb 2009 végére készülne el.

Az alagutak és az állomások "berendezése", illetve a próbaüzem mintegy két évet vesz igénybe, így a 4-es metró első, Kelenföldi és Keleti pályaudvar közötti szakaszán leghamarabb 2011 második felében zötykölődhetnek az utasok.

A lap értesüléseit Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az Indexnek, mint mondta, Demszky Gábor csütörtök délelőtt tájékoztat az ügyben.