Emma
-2 °C
6 °C

A MIÉP őszre megbuktatná a kormányt

2003.06.26. 20:23
A MIÉP helyi és országos méretű tüntetéseket, megmozdulásokat készít elő és kéri a jobboldali pártok csatlakozását.
A MIÉP vezető szervei csütörtökön felhívást fogadtak el a jobboldali pártokhoz, amely tartalmazza a kormány "bűneit"; a parlamenten kívüli párt őszre tervezi "az ellenállás kibontakoztatását" - tudatta Győri Béla pártszóvivő.

Új rendszer, nemzeti összefogás

"A MIÉP a nyarat a megmozdulások előkészítésére használja fel, de egyes helyi vagy akár országos méretű tüntetést, rendezvényt, megmozdulást előkészítés gyanánt is szervez, az ellenállás kibontakoztatását azonban őszre tervezi - áll a párt elnökségének, országos választmányának és megyei elnökeinek nyilatkozatában.

A Csurka István pártelnök által összehívott tanácskozás célja - korábbi közlése szerint - az volt, hogy a kormány megbuktatását és ennek nyomán "egy új rendszer" felépítését megvalósító, legszélesebb körű nemzeti összefogás megteremtésére tegyenek kísérletet.

Győri Béla szóvivő elmondta: a felhívást megkapják a jobboldali pártok, szervezetek, így az FKGP, az MKDSZ, a KDNP, valamint a polgári körök. Eljuttatják azt a Fidesz és az MDF tagságához, de e pártok vezetőségéhez nem.