Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

A Nemzet újra csalózza Kókát

2008.02.14. 09:09
A Magyar Nemzet újra azt állítja, hogy Kóka János meghamisított szavazással nyerte meg az SZDSZ elnökválasztását. A lap talált is egy küldöttet, aki azt állítja, hogy nem volt ott az eseményen, ahol alig néhány szavazat döntött a rivális Fodor Gábor ellenében, aláírása viszont szerepel a küldöttlistán.

A Magyar Nemzet csalással vádolja az SZDSZ elnökét és stábját. A napilap szerint a 2007. március 30-31-én rendezett tisztújító közgyűlésen meghamisították a jelenléti ívet.

Vági Sándor, szabaddemokrata küldött azt állítja, bár aláírása ott szerepel a névsorban felesége, Vági Sándorné aláírása mellett, nem vett részt a tavaszi elnökválasztáson. Bizonyítékként az újság közli Vági kézjegyét is, amely valóban nem hasonlít a küldöttlistán szereplővel.

A lap azt is állítja, hogy megtalálta, ki szavazott a távolmaradó küldött nevében. Az ál-Vági a cikk szerint nem volt hajlandó felfedni kilétét és nyilatkozni sem volt hajlandó, de azt azért elárulta, hogy az illegitim vokssal Kóka támogatottságát növelte.

Mint emlékezetes, Kóka János szoros csatát vívott kihívójával, Fodor Gáborral, és a végén alig néhány döntötte el, hogy ki lesz Kuncze Gábor utódja.