Árpád
-2 °C
4 °C

Nem kapnak támogatást az iskolakerülők szülei

2008.04.30. 19:23
Megvonják a tanköteles gyerekek után járó támogatásokat azoktól a családoktól, akik nem járatják óvodába és iskolába a gyermekeiket, így rendelkezett a monoki önkormányzat. A döntés 6-8 családot, összesen 8-10 gyereket érint. Az önkormányzat arra hivatkozik, a rendelet a gyermekek jogait védi. Hogy törvényes-e a döntés, egyelőre nem lehet tudni.

Megelégelte a monoki önkormányzat, hogy bár a nagycsoport már kötelező, mégsem jár oviba minden gyerek. Rendeletet hozott hát, miszerint attól a szülőtől, aki tanköteles gyerekét nem járatja iskolába, vagy óvodába, megvonják a támogatásokat, Szepessy Zsolt, Monok polgármestere szerint ha egy gyerek nem vesz részt az iskolai nevelésben, nem tudják a tanárok a megfelelő tudásszintre hozni, így ezek a gyerekek elkallódnak.

A rendeletet két hete hozták, így törvényességét a közigazgatási hivatal még nem tudta véleményezni. Kiss György, a BAZ Megyei Közigazgatási Hivatal törvényességi osztályvezetője azt mondta, még nem érkezett meg hozzájuk az a jegyzőkönyv, ami a döntést tartalmazza, ezért egyelőre nem tudják megítélni, hogy törvényes-e a rendelet, vagy nem.

A polgármester arra számít, hogy a hivatal törvénytelennek találja majd a döntést, mivel egy magasabb rendű jogszabály szerint a támogatások kifizetésének nem szabhat feltételt az önkormányzat. Ennek ellenére kitartanak álláspontjuk mellett. A májusi testületi ülésen egy másik döntésre készülnek Monokon. Azt akarják megszavazni, hogy azok kapjanak csak szociális segélyt, akik az önkormányzat által meghatározott munkát elvégzik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?