Auguszta
-3 °C
2 °C

Vitányi: Pártunk tetszhalott

2004.01.24. 13:33
Tanácskozott az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja és a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform. Kiss Péter kancelláriaminiszter szerint a jobboldal radikalizálódott, Gyurcsány Ferenc sportminiszter a modernizációt kérte számon a politikai ellenfélen, Krausz Tamás történész a "bokrosizmustól" óvott, Vitányi Iván azt mondta: "Pártunk tetszhalott. Azt mondom nektek: kelj fel és járj!"
A jóléti program gazdasági alapjainak megerősítése a fő feladat 2004-ben, a modernizálódás érdekében szövetséget kell kötni a magyar baloldalon - hangzott el az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja és a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform szombati budapesti tanácskozásán.

"A jövő Magyarországának megalapozása most kezdődik" - mondta Kiss Péter, a baloldali tömörülés elnöke, kancelláriaminiszter, hozzátéve: az idén a jóléti program gazdasági alapjainak megerősítése a fő feladat. Kitért arra is, hogy a jobboldal radikalizálódott, a fenyegetés és a félelemkeltés az abszurditás határáig jutott.

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter úgy fogalmazott: a magyar baloldalnak új szövetséget kell kötnie, ez pedig a modernizálók szövetsége, ami a progresszióról, a haladásról szól. Magyarország számára "a tét abszolút világos: haladás vagy maradás". Mint mondta, a jobboldal mindig meg akarta óvni Magyarországot a modernizációtól, a progressziótól, ezért, "ha kellett, átkozta Trianont, átkozta a zsidókat, vagy az elmúlt 50 évet".

Vitányi Iván előadásában elhangzott: "Pártunk tetszhalott. Azt mondom nektek: kelj fel és járj!" Krausz Tamás történész, a baloldali tömörülés elnökhelyettese beszédében az általa "bokrosizmusnak" nevezett politika veszélyeire hívta fel a figyelmet, megjegyezve, hogy a koalíciós partner gondolkodására "a bokrosista vonalvezetés" jellemző.