Emőke
-4 °C
9 °C

Kettős jelölés az MSZP-frakció élére

2004.06.17. 17:39
Szekeres Imrét indítaná Lendvai Ildikóval szemben az MSZP parlamenti frakciójának egy része, ám az Index információi szerint a Horn-kormány idején már képviselőcsoport-vezetői megbízatást kapott Szekeres nem vállalja Lendvai kihívójának szerepét. A szocialista frakció hétfőn tisztújít.
Valószínűleg kettős jelölés lesz az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában a frakcióvezetői posztra, de az Index információ szerint mégsem lesz verseny.

Úgy tudjuk, hogy a posztot jelenleg birtokló Lendvai Ildikón kívül Szekeres Imre is jelölést kapott a frakció több munkacsoportjától a hétfői tisztújítás előtt az MSZP frakcióvezetői tisztére. Mégsem tévedtek azonban azok, akik a képviselőcsoport vezetésében egyszerű mandátumhosszabbításra számítottak. Szekeres Imre közleményben tudatta, hogy nem vállalja a jelölést, mert Lendvai Ildikót alkalmasnak tartja a posztra, és támogatom jelölését.

A frakcióvezető helyettesi posztokra az Index információi szerint eddig Göndör István, Szabó Lajos, Arató Gergely, Avarkeszi Dezső, Szabó Zoltán, Vidorné Szabó Györgyi, Veres János, Kárpáti Zsuzsa, Zuschlag János, Orosz Sándor, Katona Béla, Kovács Tibor kapott jelölést. Úgy tudjuk, szintén a jelöltek közt lesz a Lendvai Ildikót "legaktívabban" helyettesítő Juhász Gábor is. Gy. Németh Erzsébet az Indexnek azt nyilatkozta, tudomása szerint őt is jelölték.

A jelölőbizottság pénteken összesíti a különböző munkacsoportok javaslatait.