György
14 °C
24 °C

Gondban az MTI

2004.04.21. 08:55
Elbocsátásokat terveznek a meggyengült anyagi helyzetbe került MTI-nél. A hírügynökség állami támogatása is csökkent, és két nagy megrendelő is felmondta a szerződést. Az MTI elnöke a hírlopások elleni komolyabb fellépéstől várja a sikert.
Takarékossági programot hirdetett az MTI elnöke. Vince Mátyás a hírügynökség megromlott anyagi helyzete miatt megválik a dolgozók majdnem ötödétől. A nyolcvan munkatárs elküldése mellett megbízási és vállalkozói szerződéseket is felbontanak. Az elbocsátásokkal járó kiadásokat a központi költségvetésből fedezik - írja a Népszabadság.

Felmondott szerződések

Az MTI állami támogatása 2004-ben reálértéken több százmillióval csökkent - írja a napilap. A költségvetés csökkenése mellett több nagy megrendelő, többek közt a Magyar Rádió és az RTL Klub is felmondta szerződését.

Vince árcsökkentést is tervez, reméli, hogy ezzel mindkét műsorszolgáltatót vissza lehet majd csábítani - írja a Népszabadság.

Lopják a híreket

Langmár Ferenc, a hírügynökség tulajdonosi tanácsának elnöke szerint az MTI helyzetének romlása összefüggésben állhat azzal is, hogy a hírügynökség hírei azokhoz is eljutnak, akik nem fizetnek a szolgáltatásért. Ennek megakadályozására az MTI a jövőben határozottabban lép fel a hírlopásokkal szemben - nyilatkozta Vince a Népszabadságnak.