Piroska
-2 °C
5 °C

Vezetőcserék az MTV hírműsorainál

2001.09.27. 07:45
Jelentős személyi változások történtek a közszolgálati televízió hírműsorainak élén. A Híradó élére az MTV reggeli műsorának főszerkesztője, Gulyás István került, míg az eddigi vezető, Horváth Szilárd A Hét című műsort irányítja a jövőben. A Népszabadság írása szerint a változások mögött a heti hírműsor vezetőjének elmozdítása áll, akit az egyházi átvilágításról szóló riport miatt értek támadások.
Lecserélte a Magyar Televízió hírműsorainak főszerkesztőit a köztévé elnöke, Mendreczky Károly. A Híradó élére az MTV reggeli műsorának, a Ma Reggel főszerkesztője, Gulyás István került. Az eddigi vezető, Horváth Szilárd A Hét című műsort irányítja a jövőben. Az utóbbi időben számos kritikát kapott, az ORTT panaszbizottsága által is több esetben elmarasztalt vasárnapi magazin főszerkesztője, Siklósi Beatrix a tévén belül marad, várhatóan a kulturális igazgató helyettese lesz.

A napi hírműsort irányító Horváth Szilárd távozásáról hónapok óta keringtek hírek, amelyeket az illetékesek folyamatosan cáfoltak, míg a Hét főszerkesztője távozásának hátterében valószínűleg az egyházi átvilágításról megkezdett sorozat állhat. A leváltott Siklósi ezt nem kívánta kommentálni, mint mondta, az elnök neki nem indokolta a döntést.

A Héttel szemben kedden nyert jogerős sajtópert az RTL Klub, az ORTT panaszbizottsága pedig az elhunyt Vancsik Zoltán MSZP-s képviselőt bemutató riport miatt marasztalta el legutóbb a magazint - emlékeztetett a Népszabadság.