Mátyás
-6 °C
1 °C

Székhelyi: sokak szemében hímvessző vagyok

2005.04.01. 10:07
Sajátos módon kért bocsánatot Székhelyi József, az SZDSZ küldöttgyűlésén elhangzott, a Fidesz elnökére tett, a Himnusz sorait elferdítő megjegyzésért pénteken.
"Felismertem, hogy sokak szemében magánemberként és hivatalban lévő főigazgatóként is szálka, sőt hímvessző vagyok" - áll a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Ezzel a nyilatkozatommal a lovagiassági szabályoknak - őszintén remélem - a roppant komoly ügy teljes mélységére tekintettel: eleget tettem" - áll Székhelyi József közleményében.

A színész-rendező az SZDSZ szegedi tisztújító küldöttgyűlésen mondott március 19-i beszédében a Fidesz elnökére célozva "Tokaj hímvesszejéről" beszélt, aki "szétcsepegteti nektárját az országban".

Teljesen alaptalannak nevezte csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva Solymos László, Botka László polgármester kabinetfőnöke azt a sajtóértesülést, amely szerint a szegedi önkormányzat "csendben megválna" a főigazgatótól az SZDSZ küldöttgyűlésén tett kijelentése miatt.

A Fidesz szegedi szervezetének kezdeményezésére több mint háromszázan tiltakoztak csütörtökön a Szegedi Nemzeti Színház előtt Székhelyi József beszéde miatt.