Újabb hatszáz magyar gárdista tesz esküt?

2007.10.12. 08:01
Ismét Für Lajos volt honvédelmi miniszter és Wittner Mária fideszes képviselő részvételével tartja új tagjainak avatását a Magyar Gárda október 21-én a Hősök terén. Több nő is tagja lesz a Jobbik által alapított szervezetnek - írta a pénteki Népszava. Nők eddig nem léptek be a gárdába.

Ezúttal várhatóan 600 szimpatizáns tesz esküt a szervezet árpádsávos zászlója előtt. Ez több, mint tízszerese annak, ahány szimpatizáns a Jobbik alapította szervezet augusztus 25-i "zászlóbontásán" esküt tett.

Akkor a megbízóleveleket az Antall-kormány honvédelmi minisztere, Für Lajos adta át, beszédet mondott Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a parádét pedig Usztics Mátyás, a Fidesz-rendezvényekről is ismert színművész vezényelte.

A lap az újabb avatásról meg akarta kérdezni Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnökét, de ő elérhetetlen volt.

Így a Népszava azt már nem tudta meg, hogy egyházi méltóságok megint részt vesznek-e az eseményen, ahogyan azt az augusztusi rtendezvényen tették.  • Hírek
  • Bankszámla