Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb hatszáz magyar gárdista tesz esküt?

2007.10.12. 08:01
Ismét Für Lajos volt honvédelmi miniszter és Wittner Mária fideszes képviselő részvételével tartja új tagjainak avatását a Magyar Gárda október 21-én a Hősök terén. Több nő is tagja lesz a Jobbik által alapított szervezetnek - írta a pénteki Népszava. Nők eddig nem léptek be a gárdába.

Ezúttal várhatóan 600 szimpatizáns tesz esküt a szervezet árpádsávos zászlója előtt. Ez több, mint tízszerese annak, ahány szimpatizáns a Jobbik alapította szervezet augusztus 25-i "zászlóbontásán" esküt tett.

Akkor a megbízóleveleket az Antall-kormány honvédelmi minisztere, Für Lajos adta át, beszédet mondott Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a parádét pedig Usztics Mátyás, a Fidesz-rendezvényekről is ismert színművész vezényelte.

A lap az újabb avatásról meg akarta kérdezni Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnökét, de ő elérhetetlen volt.

Így a Népszava azt már nem tudta meg, hogy egyházi méltóságok megint részt vesznek-e az eseményen, ahogyan azt az augusztusi rtendezvényen tették.