Valér
-1 °C
0 °C

Gyurcsány kiesett a pikszisből a liberálisoknál

2007.10.01. 07:22
A miniszterelnök nem egyedi eset, a szabad demokraták támogatói erősen negatív színben látják a párt egészségügyi miniszterét és elnökét is. Szili Katalint és Dávid Ibolyát a bal-, Sólyom Lászlót a jobboldal repítette a csúcsra a Szonda Ipsos szeptemberi népszerűségi felmérése szerint.

Hárman állnak holtversenyben a politikus népszerűségi lista élén. Szili Katalin, Dávid Ibolya és Sólyom László egyarányt 47 pontot kapott a 100-ból. A Népszabadság által közölt Szonda Ipsos felmérés szerint azonban a két politikusnővel inkább a baloldal támogatói szimpatizálnak, a köztársasági elnökről pozitívan nyilatkozók viszont inkább a jobbos szavazótáborból kerültek ki. Az MSZP-sek között a házelnök 67, az MDF-es pártelnök 53, Sólyom viszont csak 35 pontot kapott.

Nincs lemaradva az élbolytól Orbán Viktor sem, aki Göncz Kinga után az ötödik lett 45 ponttal.

Gyurcsány Ferenc továbbra is a Szonda listájának végén tanyázik. A miniszterelnök stabil rossz helyezésének egyik oka lehet, hogy újabban nem sikerül belopnia magát a liberális szavazók szívébe. Az SZDSZ-támogatók átlagban csak 38 pontra értékelték Gyurcsányt, miközben a szocialisták körében még mindig magas, 71 pontos a szimpátiaindexe. Az SZDSZ-es szavazók azonban nem csak a kormányfőre tekintenek kritikus szemmel, a szabaddemokrata pártelnök, Kóka János, és a szintén szabad demokrata egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes sem tartozik liberális körökben a kedvencek köz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!