Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmincmillió dollárral tartozunk New Yorknak

2004.07.13. 06:30
New York szerint harmincmillió dollárral tartozik a magyar kormány, mivel a főkonzulátuson éveken át adtak szállást magyaroknak, de adót nem fizettek a szobadíjak után.
Harmincmillió dollárt követel a magyar kormánytól New York városa. Az amerikai nagyváros arra hivatkozik, hogy a helyi magyar főkonzulátuson éveken át megszálltak kiutazó magyarok, s a szobadíjak után Magyarországnak adót kellett volna fizetnie - írja a Népszabadság.

A magyar konzulátus szerint az egész épület a diplomáciai képviselet irodáit megillető adómentességet élvez. New York ezt vitatja.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az adómentességet egy formanyomtatvány kitöltésével ki lehetne terjeszteni a vendégszobákra is, de ez egyelőre nem történt meg.

Más államoknak is van hasonló problémájuk New Yorkkal. A törökök 60 millió dollárral tartoztak, ám időközben megegyezésre jutottak az amerikai féllel.