Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Luxusautót keresnek Nagykanizsa polgármesterének

2008.05.17. 15:45
Legyen benne tévé, meg cédé, meg elektromos napfénytető, legyen 220 lóerős és kerüljön tízmillióba, fogalmazták meg Nagykanizsán a polgármester új autójára kiírt közbeszerzési pályázatban a feltételeket. "Öreg vagyok már, szeretem a kényelmet" - indokolt a polgármester.

Sízsák, televíziózásra is alkalmas fedélzeti képernyő, bőr vagy fa kormány, betétek, 220 lóerő, tízmillió forintos vételár. Ezek az elvárások a nagykanizsai polgármester autójára kiírt közbeszerzési eljárásban.

A város költségvetésében elkülönített keretből olyan autót vásárolnának, amely nem lehet régebbi kétévesnél, maximum 35 ezer kilométert futhatott, külső-belső felszereltségének pedig számos extrát kell tartalmaznia. A közbeszerzési eljárás dokumentációja felsorolja, hogy a tévén kívül CD-tárral, első sportülésekkel, elektromos toló- és billenőtetővel, könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznie kell az autónak, de fantomfekete gyöngyház színét és Alcantara üléshuzatát - vagy azokkal egyenértékűeket - szintén tételesen felsorol a kiírás - olvasható a helyi Szuperhír hírportálon és a Zalai Hírlapban.

Marton István, a Fidesz és a KDNP támogatásával megválasztott polgármester elmondta, hogy a városban régóta a saját kocsijával jár, azóta is, hogy hónapokkal ezelőtt valaki maró folyadékkal leöntötte azt. Új szolgálati kocsira pedig szükség van, mert a jelenlegi Opel Vectra már 8 éves, 300 ezer kilométert futott, és az elmúlt két évben 2 millió forintot költöttek rá.

Arra a kérdésre, hogy Nagykanizsa általa sokszor hangoztatott jelentős hitelállománya mellett szükségesnek tartja-e ekkora értékű autó beszerzését, a polgármester azt mondta: ezt a kocsit két polgármesteri ciklusra vásárolnák, és az lenne az igazi pénzpocsékolás, ha "veszek egy autót és azt két év múlva kidobják".

A luxusigényekkel kapcsolatos kérdésre kitérő választ adott, mondván nem ismeri a kiírást. "Öreg vagyok már, szeretem a biztonságot és szeretem a kényelmet" - mondta.