Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nincs változás a politikusok népszerűtlenségi versenyében

2008.09.09. 06:55
A politikai uborkaszezon nem hozott változást a politikusok megítélésében, a népszerűségi versenyben továbbra se népszerű senki. Egyedül Lendvai Ildikó és a pekingi olimpia miatt többször is nyilvánossághoz jutó Gyenesei István sportot felügyelő miniszter népszerűsége javult, bár Gyeneseit a megkérdezettek háromötöde még így se ismeri.

Csaknem minden politikusnak javult a megítélése, hirdeti címében a Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatására hivatkozva, bár az adatok alapján szignifikánsan csak Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető és Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter megítélése javult - utóbbi politikust tízből csupán négy magyar ismeri, kedveltségük meg így is csupán 35, illetve 34 százalékos.

Magyarországon továbbra is csak hipotetikusan beszélhetünk politikusi népszerűségről, a lista egyetlen szereplőjének pontszáma haladja meg az ötvenes határértéket - Sólyom László 51 pontjával éppen átcsúszik az inkább népszerű, mint utált kategóriába. A második helyen Szili Katalin szocialista házelnök áll 46 ponttal, őt Göncz Kinga (45), Orbán Viktor (44) és Dávid Ibolya (42) követi.

A népszerüségi lista sereghatjói a kormány legmarkánsabb arcai, Draskovics Tibor rendészeti miniszter egy ponttal előzi meg Gyurcsány Ferenc kormányfőt, aki ugyanúgy 29 százalékon áll, mint Veres János pénzügyminiszter. A listán csak Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője és bukott elnöke van mögöttük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?