Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Orbán Viktor február 13-án értékeli az évet

2008.01.30. 18:10
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét, mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője szerdán.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője idén tartja tizedik országértékelését, hiszen 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére.

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő a két hét múlva szerdán esedékes országértékelő helyszínéről még nem tudott felvilágosítást adni.

Az MTI korábban már írt arról, hogy Orbán Viktor várhatóan csak a február 11-ei első tavaszi parlamenti ülésnap után tart évértékelőt.

Az első ülésnapon több fontos esemény várható, ekkor mondja el évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, majd újra vitáznak és szavaznak a képviselők az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényről, amelyet a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek.

Emellett a parlament aznap megtárgyalja a Fidesz egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezését is.

Orbán Viktor tavaly is Gyurcsány Ferenc parlamenti évértékelője után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison.

A pártelnök tavaly az "Egy az ország, egy az zászló" jelszót hirdette meg, valamint a kormánnyal szemben kialakult új többség, és egy erős Magyarországért küzdő, minden magyar embert képviselő polgári oldal képét vázolta fel. Arról is beszélt, hogy a terrorfenyegetések és "álmerényletek" mögött szerinte valójában a kormányoldal trükkjei állnak.  • Bérelnék
  • Hírek