Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Orbán Viktor: nincs vezetése Magyarországnak

2004.08.21. 14:00
Nincs feje, nincs kormánya, nincs vezetése Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Ehelyett van egy bukott miniszterelnök, egy bukott kormány és egy elbukott kormányprogram, valamint zűrzavar, kapkodás, posztok közötti huzakodás és bizonytalanság.
Orbán Viktor azt mondta szombaton, hogy államalapító Szent István ünnepén, az államalapítás évfordulóján nincs feje, nincs kormánya, nincs vezetése Magyarországnak. Ehelyett van egy bukott miniszterelnök, egy bukott kormány és egy elbukott kormányprogram, valamint zűrzavar, kapkodás, posztok közötti huzakodás és bizonytalanság - jelentete ki a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfalun, ahol felavatta a Szent István téren felállított Szent István-szobrot.

Ünnepi beszédében Orbán Viktor kiemelte: "Miközben az önjelöltek egyre hosszabb sora kígyózik a bársonyszék felé, itt áll előttünk az egyre súlyosabb válsággal küszködő magyar gazdaság". "A helyzet súlyos és aggasztó" - tette hozzá. "Nő a munkanélküliség, emelkednek az árak, a közvagyont széthordják. Az államadósság szintje lassan a szánk széléig emelkedik, és megfojt bennünket. A költségvetés megbukott, sarokszámai régen kifordultak".

"A helyzet oly mértékben aggasztó, hogy még az ünnep sem ment fel bennünket a kötelesség alól, hogy szóljunk róla. A magyar gazdaság válsága, a kétéves folyamatos visszacsúszás, az emberek növekvő és jogos elégedetlensége, jogos becsapottság-érzése, a kormányzat tehetségébe, szakértelmébe, alkalmasságába vetett bizalom megrendülése, mindez együtt vezetett a kormányzati zűrzavarhoz, a kormány és a miniszterelnök összeroskadásához" - mondta a pártelnök.

"Ezért, ha azt akarjuk, hogy az emberek visszanyerjék a mindennapi élet elvesztett biztonságát, hogy jusson mindenkinek kenyérkereseti lehetőség, hogy az államadósság ne temessen több millió családot maga alá, akkor úrrá kell lennünk a gazdaság válságán. Ezért joggal várja el minden magyar ember, hogy a kormányrúd körül tüsténkedők kellő bölcsességgel, megfontoltsággal és nyugalommal cselekedjenek, pártérdekek, pozíciók, hatalmi osztozkodás helyett az ország érdeke, az alázat és a szolgálat szellemében. Joggal várja el az ország népe, hogy térjenek vissza arra az útra, amelyet István király jelölt ki számunkra, hogy nemzetünk ismét magabiztos, bizakodó, a hit, a remény, a szeretet útján járó nemzet lehessen. Hogy bizonytalanság után ismét biztonságos élet, tisztesség és gyarapodás lehessen mindenkinek osztályrésze".  • Vennék
  • Hírek