Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Orbán-ultimátummal hekkelték meg a Fidesz-frakciót

2008.04.01. 12:25
Hivatalosnak tűnő sajtólevélben küldték szét ismeretlenek, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök ismét 72 órás ultimátumot ad a kormánynak. Az álemail komoly hírként meg is jelent az egyik online hírújságban. Úgy tudjuk, a fenyegetés hallatán majdnem kitört a koalíciós béke.

Az előrehozott választások bejelentésére 72 órás ultimátumot ad Orbán Viktor, rövid ideig ez a hír járta be a koalíciós tárgyalásokat és a sajtót, a levél tartalmát egy kereskedelmi rádió vezető hírként tálalta. A volt kormányfőnek tulajdonított levélben az állt, : az országban lévő válsághelyzetet a hatalomhoz a legitimációja elvesztése után is ragaszkodó baloldal okozta, amelyet el kell kergetni. Az ellenzéki párt 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré.

A vezető hír azonban hamar eltűnt, miután kiderült, hogy nem a Fidesz sajtóosztály, hanem egy ismeretlen küldte szét a hivatalosnak tűnő közleményt.

"A mai napon ismeretlenek feltörték a Fidesz Sajtóosztályának egyik parlamenti emailcímét, és arról valótlan tartalmú üzenetet küldtek a sajtó képviselőinek" - jelentette be a történtek után Szijjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője. "Április 1-je lévén ez egy rossz áprilisi tréfa is lehetne, de a téma súlyára való tekintettel a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen, és a további hasonló esetek elkerülése érdekében az ügy azonnali kivizsgálását kéri a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztertől." - jelentette be Szijjártó.

Az Index információi szerint a Fidesz keménykedésének híre majdnem összekovácsolta az MSZP és az SZDSZ-t. A parlamenti tudósítóink szerint a Házban hamar elterjedt az álhír, amely jó hivatkozási alapot adott volna a két párt közötti viszály finomítására.

A Fidesz vezetősége által elfogadott stratégia szerint a párt megpróbál a lehető legtávolabb maradni a kormánypártok között kialakult ellentétektől. Az ellenzéki párt ezzel pont azt szeretné elkerülni, hogy akár az MSZP. akár az SZDSZ a külső fenyegetésre terelje a figyelmet, és bevonja Orbán Viktort vagy a Fidesz más vezetőit a politikai csatározásokba.

A nemzetbiztonsági szolgálatok illetékese közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal már megkezdte az ügy vizsgálatát. A BRFK kedd délután arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a Fidesz feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók nagy erőkkel megkezdték az üggyel kapcsolatban az adatgyűjtést és a tanúk felkutatását annak érdekében, hogy minél előbb tisztázódjon, ki és honnan küldte a meghamisított elektronikus levelet - olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!