Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Gyurcsány maga teszi biztonságossá a házát

2004.09.28. 14:23
A kijelölt miniszterelnök elődjével ellentétben saját pénzén szerelteti fel a megfelelő biztonsági rendszert budai házára, és a miniszterelnöki Mercedes-konvojba sem akar beleülni. Igaz, az őrezred szerint ezek a járművek már amúgy is alkalmatlanok feladatukra.
Több mint négyévesek, és közel kétszázezer kilométert futottak azok a Mercedesek, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnöksége idején vásárolt a Köztársasági Őrezred, és amelyek Medgyessy Pétert is kiszolgálták az utóbbi két évben. Műszaki állapotuk már régen nem felel meg feladataiknak, nyilatkozta az Indexnek Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred helyettes parancsnoka, megemlítve, hogy a miniszterelnöki autó például már hetek óta szervizben van.

Az őrezred legjobb állapotú járművei jelenleg az A6-os Audik. Így egyelőre biztosan nem ülhet jobb autóba a kijelölt miniszterelnök, igaz Gyurcsány Ferenc eddigi nyilatkozatai arra utalnak, nem is akar jobb szolgálati járművet. Ráadásul az eddigi gyakorlattal szemben egyelőre megkülönböztető jelzéssel ellátott felvezető autóra sem tart igényt.

A delegációknak fenntartott luxusautók is cserére szorulnának már, így Kardos Imre tájékoztatása szerint a BM hamarosan közbeszerzést ír ki új, felsőkategóriás autók beszerzésére. Ezután cserélheti le a kormányfő szolgálati autóját, ami persze nem kötelező.

Kardos Imre megerősítette a Népszabadság hétfői információját is, amely szerint Gyurcsány Ferenc nem kíván beköltözni a miniszterelnöki rezidenciába. Emellett elődjével ellentétben nem közpénzből fizetik majd budai villájának biztonságossá tételét, hanem saját zsebből kívánja finanszírozni az átalakítást. Az Index úgy tudja, az őrezred illetékeseivel egyeztetve már meg is kezdődött az ingatlan védelmi rendszerének megerősítése, többek között tartózkodóhelyiséget is kialakítanak majd a miniszterelnök személyes biztonságáért felelős testőröknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!