Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Kampánykamionról ismertetik a Hajrá, Magyarország! programot

2006.03.22. 16:47
Országjáráson ismerteti Orbán Viktor, Mikola István és Schmitt Pál a Fidesz Hajrá, Magyarország című programját. A párt kampánykamionjai több mint tízezer kilométert tesznek meg az elkövetkezendő két és fél hétben.

Százharminc településre jut el a következő két és fél hét során a Fidesz Hajrá, Magyarország kamionja, közölte a jármű előtt tartott sajtótájékoztatóján Rogán Antal kampányfőnök és Deutsch-Für Tamás, a párt kommunikációs igazgatója. A párt a programját igyekszik bemutatni a hétfő óta zajló országjáráson, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Mikola István kormányfő-helyettes jelölt és Schmitt Pál, a párt alelnöke vesz részt.


Klikk a képre!

Míg Orbán és Mikola a Hajrá, Magyarország című programot ismerteti, addig Schmitt elsődleges feladata az aktivistákkal való találkozás lesz, közölte Rogán Antal. Orbán 55 településen jelenik meg április 7-éig és 4474 kilométer fog utazni, Mikola István nem akarta túlszárnyalni főnökét, így 51 településen lesz látható, és több mint 4000 kilométert utazik majd, Schmitt Pál pedig kéttucat településen bukkan fel 2338 kilométernyi távot megtéve. Deutsch-Für Tamás a közelgő választásokat a demokrácia ünnepének nevezte, reményét fejezve ki, hogy a szavazáson minél többen részt vesznek.

Mint mondta, a párt aktivistái is a részvételre buzdítanak majd, ezért szerinte antidemokratikus politikus az, aki a voksolást segítő aktivistákkal riogat, hisz a demokrácia lényege a választás és az előtte zajló korteskedés.

A párt emellett kitelepülésekkel igyekszik további százezrekhez eljuttatni választási programjának rövidített válttozatát, amelyet összesen egymillió példányban nyomtatnak ki. Az Index azon felvetésére, hogy mindez mibe kerül, Rogán Antal úgy válaszolt, a választások után az Állami Számvevőszék előtt minden kiadással elszámolnak.

Deutsch-Für hozzátette, egyre drágább a turné, hiszen öt forinttal drágult szerdától a benzin ára. Rogán ezután fölszólította a hatóságokat, hogy ne akadályozzák az ellenzéki párt kampánykörútját, megemlítve két napja háromnegyed órán át vegzálta az autópálya rendőrség a pártelnök vidéki szerepléséhez technikát szállító jármű vezetőjét, így majdnem késett Orbán Viktor egyik programja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!