Elhalasztották az ORTT-elnök férjének büntetőtárgyalását

2000.04.10. 11:26
A kerületi bíróság bizonytalan időre elnapolta Lissák Marcell, Körmendy-Ékes Judit férjének büntetőtárgyalását, mivel egyik vádlottársa kórházi kezelés alatt áll. Az ügyvédet összesen 22 millió forint elsikkasztásával vádolják.
Körmendy-Ékes Judit (Fotó: Népszava)
A II.-III. kerületi bíróság az Országos Rádió és Televízió Testület jelenlegi fideszes elnöke, Körmendy-Ékes Judit férjének büntetőtárgyalását az egyik vádlott kórházi kezelése miatt kénytelen volt bizonytalan időre elnapolni. Az ORTT-elnök férje, Lissák Marcell ügyvéd ellen, összesen 22 milliós sikkasztás vádja miatt folyik per. A nyomozás során az ügyvéd mellett tanúskodott felesége.

Az üggyel összefüggésben az ügyvéd öccsét, Lissák Barnabást és az ORTT-elnök húgát, Körmendy-Ékes Esztert orgazdasággal vádolja a nyomozóhatóság, amely szerint szerzői jogvédelem alá eső tervezési tevékenység munkadíja címén vettek fel pénzt, holott az Építész Kamara tervezői névjegyzékébe egyikük sem szerepel.

Lissák Marcel - aki ellen fegyelmi eljárást indított a kamara ám annak lefolytatását a jogerős ítélet meghozataláig felfüggesztette - a Minimax, rajzfilmeket sugárzó csatornában érdekelt Blue Notes részvénytársaság létrehozásában is segédkezett. A hétfői tárgyaláson elhnagzott: az ORTT-elnök húga jelenleg kórházi kezelés alatt áll, így vallomásával nem tud a bíróság rendelkezésére állni. A bűnperben hivatalból tűz ki új határnapot a bíróság.