Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Orbán nem zárkózik el az előre hozott választásoktól

2004.06.23. 06:37
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nem zárkózik el az előre hozott választásoktól - közölte Orbán Viktor kedd esti rádiónyilatkozatában arra a kérdésre, hogy a Fidesz is előre hozott választásról beszél-e, mint a Munkáspárt elnöke - írja a Népszabadság.
"Mi egy kicsit más következtetéseket vontunk le, bár nem zárkózunk el természetesen egy, az elnök úr által javasolt előre hozott választástól sem" - nyilatkozta Orbán. Mint ismert, Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a választások éjszakáján kijelentette: ekkora Fidesz-győzelem esetén az ország stabil kormányzása "csak előre hozott választásokkal biztosítható".

Orbán szerint "radikálisan új helyzet van a közéletben", mert a legmélyebb beágyazódottságú politikai közösség ma nem az MSZP, hanem sokkal inkább a Fidesz - olvasható a napilapban.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a hírre úgy reagált: lenyűgözi, ahogy Orbán, némi szabódás után, eleget tesz Thürmer Gyula táncra való fölhívásának. "A kérdés az, miért nem jutott eszébe ez az előző ciklus félidejében, amikor százalékra ugyanakkora volt a különbség az MSZP javára a Fidesszel szemben, mint most, az európai parlamenti választás után a Fidesz javára".