Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megtalálták Orbán Viktor fenyegetőjét

2008.03.30. 10:32
A Fidesz elnökét e-mailben megfenyegető férfi azt mondja, tájékoztató jelleggel küldte a levelet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vasárnap hajnalban megtalálták azt a 47 éves férfit, aki előző nap fenyegető hangvételű e-mailt juttatott el a BRFK központi e-mail címére - közölte a rendőrség a honlapján vasárnap.

A férfi meghallgatása során elmondta, hogy a levelet jó szándékból küldte, tájékoztató jellegűnek szánta, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset körülményeit tovább vizsgálja.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elleni merénylettel fenyegető e-mail érkezett a főkapitányságra, és erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatta a Fidesz elnöki kabinetét.

Nem ez volt az egyetlen fenyegetés a napokban, ami a legnagyobb ellenzéki párt ellen irányult. Pénteken robbanótöltet nélküli gyakorlógránátra bukkantak a Fidesz Lendvay utcai székházánál és egy másikra a Cukor utcai iroda előtt. Az ügyben a BRFK indított nyomozást robbanószerrel való visszaélés miatt.