Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Leállás a Fideszben: Orbán vébét néz

2006.06.13. 12:13
Az Index információi szerint a Fideszben minimálisra apadt a pártmunka, mióta elkezdődött a németországi futball világbajnokság. A focifüggő pártelnök ugyanis főként meccsnézéssel tölti idejét.

A közismerten futballrajongó Orbán Viktor "leállását" a pártban egyértelműen annak tulajdonítják, hogy amióta elkezdődött a labdarúgó-világbajnokság, Orbán meccseket néz.

Jegye van

Forrásaink szerint az ellenzéki pártban az adminisztratív munkáknál és a politikai fellépéseknél is érezhető a Fidesz-elnök hiánya, miután a választási vereség után több ismert fideszes vezető háttérbe húzódása és a pártkommunikáció újraszervezése miatt minden addiginál erősebb hatalmi centrum alakult ki Orbán Viktor körül. Tény, hogy a politikus a következő hetekre a Gyurcsány-kormány kiigazító csomagjának bejelentése ellenére sem vállal sajtószereplést, sőt éves pihenőidejét is erre az időszakra tervezi. Úgy tudjuk, hogy július elején a pártelnök Berlinbe utazik, mert szokásához híven személyesen is ott akar lenni a világbajnokság döntő mérkőzésén.

Sport vs. politika

Orbán többször meglepte közvetlen munkatársait is azzal, hogy pártja számára fontos pillanatokban sem volt hajlandó félretenni a sport-, különösen a futballközvetítések iránti vonzalmát. Ismert, hogy az 1994-es váratlanul gyenge választási Fidesz-szereplés eredményeinek közzététele idején a pártelnöki interjúk helyett a VIP-szobába zárkózva jéghokimeccset nézett. Úgy tudjuk, a 2006-os országgyűlési választások első fordulójának éjszakáján is hasonló volt a helyzet: a főhadiszállás, a MEO neki fenntartott helyiségében felállított három plazmatévéből kettőn sportösszefoglalók mentek. Volt azonban olyan eset is, amikor a választási kampány vidéki eseményei miatt a pártelnök egy-egy fideszes családhoz betérve tekintette meg az aznap esti kupameccset.