Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Visszaszorítják az ingyenparkolást

2004.01.27. 19:45
Öt év múlva megkezdődik a budapesti kerületek lakóinak ingyen parkolást biztosítók engedélyek visszavonása - tudta meg az RTL Klub Híradója. A főpolgármester helyettese szerint ráadásul tíz év múlva már a mostani háromszorosát kell majd fizetni az autósoknak a parkolásért.
A Fővárosi Parkolási Koncepció tervezetét tárgyalják a budapesti önkormányzat különböző szervei.

Mélygarázsba velük

Az RTL Klub információi szerint a fővárosi önkormányzatban megfontolt tervezet szerint öt év múlva megkezdődik az ingyenes parkolási lehetőségek visszaszorítása. A koncepció alapján ez azt jelenti, hogy bevonják a kerületi lakosok díjmentes parkoló kártyáit. Az elképzelés szerint az autók nagy részének mélygarázsok adnának helyet, miután a következő években várhatóan jelentősen növekvő autóparknak nem lesz elegendő hely a budapesti utcákon. A főváros támogatná a környékbeli településeken létrehozandó őrzött parkolók létrehozását is, amelyekből tömegközlekedési eszközökön folytathatnák a belváros felé útjukat az autósok.

Megháromszorozódik

Vajda Pál, főpolgármester-helyettes az RTL Klubnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy nem csak az ingyenes parkolási lehetőségek visszaszorítása drágítja majd a parkolást, hanem maga is parkoló díj is növekedni fog. Vajda szerint tíz év múlva a mostani háromszorosába kerül majd az utcán hagyni az autót.