Vencel
13 °C
23 °C

Többszáz milliós per a Centrum Parkoló Kft. ellen

2007.10.24. 12:19
Perbe hívta a Centrum Parkoló Kft.-t a VI. kerületi önkormányzat, amelyik 309 millió forintot (plusz kamatok) követel a cégtől. Az indok: a parkoltató vállalkozás jogszerűtlenül adta el be nem hajtott követeléseit különböző kft.-knek.

Bíróság elé citálta a Centrum Parkoló Kft.-t a VI. kerületi önkormányzat. A helyhatóság része annak a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásnak, ami úgynevezett üzemeltetési szerződéssel a Centrum Parkoló Kft.-re ruházta át a parkolási díjak beszedésének jogát.

A Centrum Kft. a 2003-ban módosított szerződés alapján azonban több más kft.-nek adta el, úgymond engedményezte be nem hajtott követeléseit. A VI. kerületi önkormányzat álláspontja szerint viszont ezek az úgynevezett engedményezési kontraktusok létre sem jöttek, illetve, ha mégis létrejöttnek tekintendők, akkor is jogsértőek, a jó erkölcsbe ütköznek és semmisek.

Ennek kimondására kéri a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumát a VI. kerületi önkormányzat, illetve arra, hogy a per eredményeképpen a Centrum Parkoló Kft és társai fizessenek 309 millió forint (és a summa járulékait).

A Centrum Kft. és pertársai a szerdai tárgyaláson arra hivatkoztak, hogy mindvégig jogszerűen jártak el, és rendszeresen elszámoltak az önkormányzatoknak a parkolási díjakkal, tehát nem jár a követelt pénzösszeg a VI. kerületi Önkormányzatnak. A per 2008. március 5-én folytatódik.