Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többszáz milliós per a Centrum Parkoló Kft. ellen

2007.10.24. 12:19
Perbe hívta a Centrum Parkoló Kft.-t a VI. kerületi önkormányzat, amelyik 309 millió forintot (plusz kamatok) követel a cégtől. Az indok: a parkoltató vállalkozás jogszerűtlenül adta el be nem hajtott követeléseit különböző kft.-knek.

Bíróság elé citálta a Centrum Parkoló Kft.-t a VI. kerületi önkormányzat. A helyhatóság része annak a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásnak, ami úgynevezett üzemeltetési szerződéssel a Centrum Parkoló Kft.-re ruházta át a parkolási díjak beszedésének jogát.

A Centrum Kft. a 2003-ban módosított szerződés alapján azonban több más kft.-nek adta el, úgymond engedményezte be nem hajtott követeléseit. A VI. kerületi önkormányzat álláspontja szerint viszont ezek az úgynevezett engedményezési kontraktusok létre sem jöttek, illetve, ha mégis létrejöttnek tekintendők, akkor is jogsértőek, a jó erkölcsbe ütköznek és semmisek.

Ennek kimondására kéri a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumát a VI. kerületi önkormányzat, illetve arra, hogy a per eredményeképpen a Centrum Parkoló Kft és társai fizessenek 309 millió forint (és a summa járulékait).

A Centrum Kft. és pertársai a szerdai tárgyaláson arra hivatkoztak, hogy mindvégig jogszerűen jártak el, és rendszeresen elszámoltak az önkormányzatoknak a parkolási díjakkal, tehát nem jár a követelt pénzösszeg a VI. kerületi Önkormányzatnak. A per 2008. március 5-én folytatódik.