Gyurcsány néma marad

2007.02.19. 14:23

A miniszterelnök ott volt a parlament üléstermében, de rendhagyó módon nem szólalt fel napirend előtt. Pelczné Gáll Ildikó a gyerekpornóról beszélt, de nem maradt ki a vizitdíj emlegetése sem. Ülésezett a Nagy Népi Hurrá.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A KDNP-s Nagy Kálmán a BAZ-megyei területi listáról jutott a Parlamentbe. 1971-ben summa cum laude minősítéssel elvégezte az orvosi egyetemet. Franciaországban és Németországban volt ösztöndíjas. A Temesvári Egyetem díszdoktora. Felkérésre, Romániában az ő vezetésével végezték az első csontvelő átültetést. A világon először transzplantált idegen csontvelői sejtekkel gyermekkori immunbeteget. Jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekonkológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa. 1992-2000 között az Orvostovábbképző Egyetem, majd a Semmelweis Egyetem II. Gyermekgyógyászati Tanszékének tanszékvezetője volt. Nagy Kálmán Fidesz Kulturális Tagozatának is elnökségi tagja.
  • Botka Lajosné (MSZP) „ismerem és tudja”, hogy a kormány előtt álló egyik legfontosabb kihívás a versenyképes oktatás, mondta a „Faluról az egyetemre” című interpellációjában, és arról érdeklődött, hogyan biztosítja a kormány az esélyegyenlőséget. Hiller István miniszter szerint hét-nyolcszoros különbség van lehetőségeket tekintve az azonos képességű gyerekek között. „Nincsen egy csettintésre adott azonnali válasz” – mondta Hiller, aki szerint lépések vannak, majd felsorolta a felzárkóztatására fordított lépéseket, köztük a zászlóshajóprogramban foglaltakat. A miniszter megismételte: az egyetemi felvételiken a hátrányos helyzetűek pluszpontokat kapnak. Botkáné a választ elfogadta.
  • Rágalomszámlálót indít internetes oldalán Kóka János gazdasági miniszter. "A jobboldal, a jobboldal vezető alakjai összefogva néhány szélsőjobboldalival úgy gondolják, hogy ez az a pont, az SZDSZ elnökválasztását megelőző néhány hét, ahol össztüzet kell zúdítani rám" - fogalmazott a liberális politikus, az SZDSZ egyk elnökjelöltje.

    A honlapján a személye elleni támadásokat az SZDSZ tisztújítási folyamatának elindulása óta vették sorra, eddig kilenc ilyen tartalmú nyilatkozatot regisztráltak a rágalomszámlálóval. (MTI)
  • Az SZDSZ elvi okok miatt nem támogatja Kiss László alkotmánybíró újraválasztását, ennek megfelelően a liberális frakció nemmel szavaz hétfőn a parlamentben, közölte az alkotmányügyi bizottság szabad demokrata alelnöke sajtótájékoztatón. Fodor Gábor elmondta, a liberálisok ugyanakkor támogatják a másik alkotmánybíró-jelölt, Trócsányi László megválasztását.

    Szerinte nem személyi kérdésről van szó, az SZDSZ elvi okokból helyteleníti az Alkotmánybíróság tagjainak újraválasztását, mert szerintük így a döntéseknél a népszerűségi szempontok is befolyásolhatják az alkotmánybírákat. "Meg fogják gondolni, hogy nehéz, népszerűtlen esetekben milyen módon teszik le a voksukat egy előterjesztésnél" - jegyezte meg.
  • A móri mészárlásról is megemlékezett a bankok biztonságával kapcsolatos interpellációjában Hock Zoltán. Mint mondta, 2005-höz képest Budapesten csökkent a bűnözés, ez alól a pénzintézetek elleni támadások száma kivétel csupán. Mikorra várható a bankbiztonságról szóló kormányrendelet megalkotása, kérdezte. Veres János pénzügyminiszter egy korábbi interpellációra adott választ ismételt meg. Eszerint a hitelintézetek védelmét nem a jogszabályok, hanem maguk a hitelintézetek szabályozhatnák hathatósan. Kormányrendelet azért nem született, mert a móri bankrablás után kidolgozott javaslattal az érdekeltek nem értettek egyet. Hock Zoltán nem fogadta el a választ, mert a kormány az elmúlt öt évben nem szabályozta a kérdést. Hock a szakmai szervezetekkel való egyeztetés helyett cselekvést vár a kormánytól. A paralment ellenben elfogadta a választ.

  • Fotók: Huszti Istán
    "Miért nincs az intézkedő rendőrökön azonosító jel?" - kérdezte a fideszes Kontrát Károly. Úgy tűnik, az ország és a rendőrök nincsenek tisztában a törvényekkel, ugyanis október 23-án nem volt rajtuk azonosító jel. és amikor a Fidesz képviselői lebontották a kordont, akkor sem volt rajtuk ilyen.

    A válaszoló Petrétei József szerint a rendőrség fellépése törvényes volt, "felléptek a közrend biztonsága érdekében". Az igazségfügyi és rendészeti miniszter elmondta, a rendőri vezetők jogi egyetemet végzett emberek, ismerik a jogszabályokat. A rendőrök arcát eltakaró maszk a plexit áttörő dolgok ellen véd, ráadásul Európa legtöbb országában viselnek ilyet a rendőrök. Petrétei azt is elmondta, a legtöbb rendőrön februárban volt azonosító.

    Kontrát szerint az igazságügyi miniszter nem érti a törvényeket. A fideszes képviselő nem fogadta el a választ, a parlament viszont megszavazta.
  • "Miért használja pártpolitikai célokra a kormány a diplomáciai kart" – kérdezte Balla Mihály fideszes képviselő Göncz Kinga minisztert, majd idézett a külügyminisztérium a magyar külképviseletekhez eljuttatott tájékoztatójából. Balla tendenciát lát az esetben, hiszen a tavalyi zavargások idején is Orbánra utalt a külügy távirata. Vajon a rendőrszékház elleni támadással is Orbánt vádolják majd, kérdezte Balla.

    Göncz Kinga nem egészen értette Balla interpellációját, majd csöndet kért a feltörő morajlásban. Mint mondta, azért nem érti Balla interpellációját, mert a Fidesz képviselői a kordonbontáskor elvileg vállalták a következményeket. Mint mondta, a levél tájékoztató volt, nem pedig útmutatás, a kormány álláspontját ismertették. Arra, hogy Orbánt akarják-e majd vádolni a rendőrszékház támadásával, annyit mondott, a pszichológiában ismert jelenség, amikor saját gondolatainkat másra vetítjük ki. Balla Mihály nem fogadta el a választ, de ez nem hatotta meg a szocialista többséget, azaz a parlament elfogadta.
  • Az ülésnap első szakaszában (13 órától) főleg ellenzéki képviselők étkeznek a parlamenti büfében. Később (15 óra után) a terepet a szocialisták veszik át. Az MDF-es és SZDSZ-es képviselők általában vegyülnek. A mai menü: Jókai bableves és túrógombóc, de a virsli is jól fogy.
  • cikkünk a témában:

    Fodor még nem vizsgálná felül a koalíciós szerződést

    A két kormánypárt tisztújító küldöttgyűlései előtt nem érdemes kormányátalakításról beszélni, ez az új vezetés feladata lesz.
  • "Minden szép minden jó, mindennel meg van elégedve?" - kérdezte a fideszes Horváth Zsolt az egészségügyi minisztert a vizitdíjról. Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár válaszolt: Minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve.
  • Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár lehet az, aki világon a legtöbbször mondta ki tíz percen belül a www.terapia2007.hu honlap nevét. Figyeltük, rengetegszer.



  • Gyurcsány megtudja, hogy videó van róla a youtube-on
  • cikkünk a témában:

    Elmondja, hol érhető el a videó?



  • Eörsi a telefonjával játszik
  • Világosi Gábor a parlament szabaddemokrata alelnöke negyven perces szünetet rendelt el, amíg a képviselők titkos szavazatukat leadják az alkotmánybíróság új tagjára. Ezt már nem várjuk meg, amennyiben kíváncsiak rá, ki lesz az, a választ keressék az Index 24 óra hírfolyamában. Kellemes lágyszárúzást, a viszontlátásra.