Harc várható az SZDSZ-frakcióban

2008.12.01. 15:03

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hiller István megnyugtatott mindenkit, jövőre elkészül a kért tervezet. Az UNESCO döntését a miniszter figyelembe fogja venni, és emlékeztetett rá, hogy mi is aktív tagjai vagyunk ennek a szervezetnek. A kulturális örökségvédelem mellett a szellemi kulturális örökségvédelem is nagyon fontos az UNESCO-nak, méltatta a szervezetet Hiller István. Katona Kálmán módosító javaslatot akar a jövőben beadni, és ehhez már most kérte Hiller támogatását. A választ azonban nem fogadta el, a Ház azonban igen.
  • 06
  • 369 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett az Országgyűlés gründolt egy vizsgálóbizottságot, ami gyakorlatilag az UD-botrány kivizsgálására hivatott. Persze a szabad demokrata Gulyás József önálló indítványának a címe kicsit patetikusabb, és kevésbé konkrét volt: "A Magyar Köztársaság polgárai személyes adatainak biztonságát, valamint egyes állami szerveket, közszereplőket érintő információszerzési, vagy más néven "árnyéktitkosszolgálati" botrány körülményeit és az ügy kezelésének anomáliáit vizsgáló bizottság létrehozásáról" szólt.
  • Leginkább az MDF-nek nem tetszett a Gulyás-féle bizottságosdi, nyolc fórumos honatya egyöntetűen lesöpörte, egy pedig tartózkodott. (A hölgy, aki egyébként az UD-skandalum startköve volt, úgy hívják Dávid Ibolya, az Index tudósítójának észlelése alapján a szavazáskor nem volt a teremben.) A jelek szerint a Fideszben is akadt egy fekete bárány, legalábbis a szavazási listák alapján Bányai Gábor a nem gombra nyomott.