Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Se pénz, se gyanúsított

2000.07.17. 13:35
Nem lehet kizárni, hogy a szombaton este kirabolt pénzszállító autó vezetője is közreműködött a rablásban, de emellett rengeteg variációt vizsgál még a rendőrség - mondta az Indexnek Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Jelenleg a nyomozók a szakértői véleményeket várják, és további tanúk keresnek. A sajtószóvivő sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta az Index információit, miszerint már sikerült tanúkat találni.
Annak ellenére, hogy tegnap a XI. kerület egyik földútján megtalálták a Securicor Hungária Kft. elrabolt pénzszállító Opel furgonját, a rendőrség nem jutott közelebb az ügy megoldásához. Mindössze annyi derült ki, hogy az autót feltörték, és a rablók magukkal vitték a pénzt. A pénzt rablás esetére festékpatronokkal óvták, amelyek a pénzescsomagok felbontásakor felrobbannak. A biztonsági rendszer valószínűleg üzembe lépett, mert több festéknyomot találtak az autó rakterében.

Eddig sem a rendőrség, sem, a Securicor Hungária Kft. illetékesei nem tudták megmondani, hogy mennyi pénz volt összesen az autóban, de meg nem erősített információk szerint az elrabolt összeg elérheti a húszmillió forintot is.

A szakértői vélemények egy-két napon belül elkészülnek, addig a fellelhető nyomokat vizsgálja a rendőrség. Dézsi Mihály elmondta, hogy egyelőre nincsen gyanúsított, és a rendőrség rengeteg variációval foglalkozik. Így azt is vizsgálják, hogy az autó sofőrjének lehetett-e valami szerepe a rablásban. A sofőrt már kihallgatták, de csak annyi információt tudtak meg tőle, ami eddig is napvilágot látott.

Eszerint szombaton késő este a Konkoly Tege Miklós utcában három motoros megállította a pénzszállító autót, a vezetőt kirángatták, majd egy póznához kötözték. A rablók csuklyát húztak a fejére, így a sofőr nem látta, hogy merre menekültek el a rablók. A biztonsági őrt járókelők találták meg, majd értesítették a rendőrséget.

A Securicor Kft. egyelőre nem nyilatkozik az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?