Se pénz, se gyanúsított

2000.07.17. 13:35
Nem lehet kizárni, hogy a szombaton este kirabolt pénzszállító autó vezetője is közreműködött a rablásban, de emellett rengeteg variációt vizsgál még a rendőrség - mondta az Indexnek Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Jelenleg a nyomozók a szakértői véleményeket várják, és további tanúk keresnek. A sajtószóvivő sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta az Index információit, miszerint már sikerült tanúkat találni.
Annak ellenére, hogy tegnap a XI. kerület egyik földútján megtalálták a Securicor Hungária Kft. elrabolt pénzszállító Opel furgonját, a rendőrség nem jutott közelebb az ügy megoldásához. Mindössze annyi derült ki, hogy az autót feltörték, és a rablók magukkal vitték a pénzt. A pénzt rablás esetére festékpatronokkal óvták, amelyek a pénzescsomagok felbontásakor felrobbannak. A biztonsági rendszer valószínűleg üzembe lépett, mert több festéknyomot találtak az autó rakterében.

Eddig sem a rendőrség, sem, a Securicor Hungária Kft. illetékesei nem tudták megmondani, hogy mennyi pénz volt összesen az autóban, de meg nem erősített információk szerint az elrabolt összeg elérheti a húszmillió forintot is.

A szakértői vélemények egy-két napon belül elkészülnek, addig a fellelhető nyomokat vizsgálja a rendőrség. Dézsi Mihály elmondta, hogy egyelőre nincsen gyanúsított, és a rendőrség rengeteg variációval foglalkozik. Így azt is vizsgálják, hogy az autó sofőrjének lehetett-e valami szerepe a rablásban. A sofőrt már kihallgatták, de csak annyi információt tudtak meg tőle, ami eddig is napvilágot látott.

Eszerint szombaton késő este a Konkoly Tege Miklós utcában három motoros megállította a pénzszállító autót, a vezetőt kirángatták, majd egy póznához kötözték. A rablók csuklyát húztak a fejére, így a sofőr nem látta, hogy merre menekültek el a rablók. A biztonsági őrt járókelők találták meg, majd értesítették a rendőrséget.

A Securicor Kft. egyelőre nem nyilatkozik az ügyben.  • Tippek
  • Hitelkártya