Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beidézték a PICSA-t a rendőrségre

2002.01.29. 17:40
Egy ma már meglehetősen inaktív punkzenekar, a HétköznaPI CSAlódások dalszövegeit vizsgálja a rendőrség. A zenekar ellen egy kisgazda szellemiségű ifjúsági szervezet tett feljelentést, mondván, az nemzet és vallásgyalázó szövegeket adott elő.
A Független Ifjúság Egyesület szerint nyomozást indult a HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar ügyében, akiknek tagjait a feljelentette, amit a BRFK Ifjúságvédelmi Alosztálya cáfolt. A Független Ifjúság meglátása szerint a "szélsőbaloldali" punkzenekar dalszövegeivel vallást és nemzetet gyaláz, ezért kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét. Az első kihallgatás január 31-én lesz a Gyorskocsi utcában, ahová a feljentőket, a Független Ifjúság vezetőit is beidézték a nyomozók.

Az FKGP ifjúsági platformjaként aposztrofált és a párt Belgrád rakparti központjában székelő ifjúsági szervezet ezen a napon feljentése kiegészítését tervezi, mondván "újabb körülmények, illetve bizonyítékok merültek fel az üggyel kapcsolatban".

Az egyesület feljelentése összefüggésben áll azzal, hogy a közelmúltban Demszky Gábor főpolgármester hasonló gyanúval feljelentést tett az ügyészségen több nemzeti érzelmű, szélsőjobboldali ideológiát közvetítő zenekar ellen is. Egy karácsonyi Petőfi Csarnokba meghírdetett koncertet pedig rendőrségi információkra hivatkozva betiltatott. Az egyesület szerint a főpolgármester meglehetős könnyelműséggel bánik több, a saját eszmekörébe tartozó zenekar ügyében. "A Független Ifjúságra hárult a feladat, hogy helyette megállítsa a szélsőbaloldali zenekarok randalírozását az ország közéletében".