Pokorni: Ez az ember morálisan megsemmisült

2006.09.18. 07:12
A Fidesz vezetői éjjel találkoztak, de az nem derült ki, hogy miként határoztak a Gyurcsány-beszéddel kapcsolatban. Pokorni Zoltán szerint "ez az ember morálisan megsemmisült", és most az a kérdés, hogy "egy morálisan megsemmisült miniszterelnökkel hogyan fog tovább működni az ország".

A Fidesz elnökségének tagjai közül páran találkoztak az éjszaka, hogy megbeszéljék, mi a teendő a kialakult helyzetben, mondta hétfőn reggel Pokorni Zoltán a Nap-kelte műsorában.

"Botrányos a kiszivárgott beszéd a stílus miatt is, egy miniszterelnök ilyen utcai módon nem beszélhet. És botrányos a cinizmus is, amivel játékszernek nézte az országot. Kiderült, hatalmi üzlete fontosabb, mint a közösségi érdek" - mondta.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

"Világos, hogy Gyurcsány Ferenc morálisan megsemmisült, kiderült, hogy egy politikai kalandorral van dolgunk. A szocialista párt felelőssége ebben a helyzetben, hogy csináljanak valamit. (...) Kell hogy legyenek abban a frakcióban felelősségteljes emberek" - fogalmazott.

"Mit gondolunk arról az orvosról, aki a daganatos betegnek azt mondja, hogy minden rendben van? Azt gondoljuk, hogy nem alkalmas feladata ellátására. (...) Most az a kérdés, hogy egy morálisan megsemmisült miniszterelnökkel hogyan fog tovább működni az ország.

A fideszes politikus szerint Gyurcsány azt vallotta be, hogy gazdálkodj okosant játszott tízmillió emberrel, mintha játékbábok lennének.