Árpád
-2 °C
4 °C

Polgári körök: a feladat postán érkezik

2002.05.08. 12:05
A Fidesz demokráciaközpontja nem ad pontos tájékoztatást arról, hogy milyen feladatok várnak a miniszterelnök felszólítására megalakuló polgári csoportokra. Az Index információi szerint azonban az Orbán-beszéd hatására már a központ reggeli nyitását követő órákban elérte a százat a bejelentett polgári körök száma.
A Fidesz postai és elektronikus levélben valamint telefonon tartja a kapcsolatot a megalakuló csoportokkal.

A párt rendezvényein kell részt venni

A Fidesz úgynevezett demokráciaközpontja arról tájékoztatja a jelentkezőket, hogy a társaságoknak a Fidesz rendezvényein kell majd részt venniük. Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök a Várban tartott pártrendezvényen arra szólította fel támogatóit, hogy százszámra alakítsanak baráti köröket, amelyek - "ha a sors úgy hozza" - együtt mozdulhatnak meg. Orbán beszédében felhívta hallgatóságát: a polgári csoportok létrehozásáról tegyenek bejelentést a párt demokráciavonalán, hogy minden csoportról tudjanak.

Gyorsreagálású csoportok

A demokráciaközpont egyébként már a kormányfői felhívást követő nap reggelén tömegesen regisztrálta a bejelentéseket. Úgy tudjuk, hogy a három munkatárssal működő központhoz beérkezett telefonok száma már az első két órában meghaladta a százat. A központ munkatársai egyelőre nem adnak felvilágosítást arról, hogy milyen feladatok várnak a bejelentett csoportokra, csupán azt tudatják a jelentkezőkkel, hogy a Fidesz a későbbiekben küld tájékoztatást. Orbán a múlt heti kormányülést követően egyébként azt mondta, hogy a párt körül "ősrobbanásszerű" kezdeményezési hullám indult meg, ezért "nem látja indokát, hogy központilag szervezett mozgalom jöjjön létre".

Multifunkcionális demokráciavonal

Az úgynevezett demokráciavonalat a választások első fordulóját követő napokban hozta létre a Fidesz. A négy mobilszámmal indított központ Pokorni Zoltán pártelnök állítása szerint több ezer választási visszaélést regisztrált. A párt vezetői azonban azóta sem adtak pontos tájékoztatást arról, hogy a vonalon valóban érkezett-e olyan hiteles információ, amely alátámasztotta volna a Fidesz azon állításait, amelyek szerint választási csalásokat követett volna el az ellenoldal. A keddi Dísz téri rendezvényen egyébként Orbán Viktor beszéde alatt is folyt a szavazatok kézi újraszámlálását szorgalmazó, a köztársasági elnöknek címzett indítvány aláírásgyűjtése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?