Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Felbontják Gergényi utolsó aláírt szerződését

2007.05.24. 13:09
Bodrácska János volt rendőrkapitány cége nyerte meg az évi 160 millió forintos pályázatot, amely alapján fővárosi rendőrségi épületek védelmét látták volna el. A szerződést felbontják.

Felbontja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)azt a szerződést, amelyet egy külső céggel kötött a fővárosi objektumok védelmére. A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy értesüléseik szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumainak - köztük a kerületi kapitányságoknak - őrzési és védelmi feladatait "a jó szocialista kapcsolatokat ápoló egykori rendőrkapitány, Bodrácska János cége őrizheti júniustól".

A lap információi szerint Gergényi Péter menesztett fővárosi rendőrfőkapitány egyik utolsó intézkedése az erről szóló szerződés aláírása volt. A cikk kitér arra is, hogy a Bodrácska János nevével fémjelzett Reál Véd-Delta Kft. közbeszerzési eljárásban nyerte el a BRFK objektumvédelmi pályázatát, és már meg is kezdték a portaszolgálatok átvételét.

A BRFK szerda délutáni közleménye szerint a BRFK objektumainak fegyveres őrzésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását a Közbeszerzési Értesítő 2007. március 19-ei számában tették közzé. A rendőrség közlése szerint a dokumentációt három jogi személy vásárolta meg, amelyek közül kettő adott ajánlatot. Mint írják, az értékelés egyik meghatározó szempontja az ár volt, ez alapján április 26-án a Reál-Véd Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft-t hirdették ki nyertesként.

A szerződést 2007. május 4-én írták alá az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének hozzájárulásával. A BRFK tájékoztatása szerint a szerződés célja a létszámhiány enyhítése volt, illetve az, hogy az eddig őrszolgálatot ellátókkal a közterületi szolgálatot erősítsék.

A szolgáltatás éves díja nettó 162 643 200 forint, olvasható a BRFK közleményében.

Csampa Zsolt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmaz: a kormány alkalmatlansága miatt fejetlenség, káosz uralkodik az államigazgatás minden szintjén. "Tragikus, hogy egyáltalán felmerülhetett az az eszement ötlet, hogy a rendőrségi objektumok őrzését civil őrző-védő szervezetek vennék át" - írja. "Ez az állam vége, a köztársaság lepusztulásának az a pontja, ahonnan egy politikai fordulat után is nagyon nehéz lenne újra talpra állítani a rendvédelmi testületeket" - fogalmaz a politikus.

A BRFK helyettes szóvivője, Szentendrei Angéla csak annyit mondott az MTI-nek: a szerződés jelenleg érvényben van, ha valami változás lesz, akkor arról tájékoztatás adnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!