Emőke
-4 °C
9 °C

Politikusvadászat az interneten

2001.07.30. 18:42
Politikusokra vadászhatnak a netezők a Magyar Citrom oldalon. A legtöbb virtuális likvidátor a Torgyán József képmását ábrázoló szarvasra lőtte ki golyóit, míg Horn Gyula, Magyar Bálint és Dávid Ibolya képmása nem ragadta meg egyik vadász fantáziáját sem. A rekorder a statisztikák szerint több mint hatezerszer találta el az Orbán Viktort jelképező vadat.
Virtuálisan megtehetjük azt, amit a botrányt keltő riportjában kérdésként tett fel Frei Tamás: politikusokra lövöldözhetünk egy internetes oldalon (www.magyarcitrom.hu). A kilőhető 'vadak' között megtalálhatjuk valamennyi parlamenti párt első emberét, de lődözhetünk a kormányfőre, vagy épp az SZDSZ NetPártjának első emberére, Magyar Bálintra is.

Orbán Viktort érte
a legtöbb találat
A statisztikai adatok szerint az egyelőre kevéssé látogatott játék legkedveltebb vada Torgyán József, de előszeretettel vadásznak a 'likvidátorok' Kövér Lászlóra és Orbán Viktorra is. A csúcstartó több mint hatezerszer találta el a kormányfő arcmását, amit - mint minden portré esetében - megtoldottak két szarvval.

Csurka Istvánra, Kovács Lászlóra és Kuncze Gáborra mindössze két-két vadász adta le virtuális lövéseit, de a legnépszerűbb politikus, Dávid Ibolya egyetlen vadász fantáziáját sem ragadta meg. Érintetlen maradt Horn Gyula exkormányfő és Magyar Bálint korábbi szabad demokrata pártelnök képmása is; az oldal látogatói ugyanis eddig nem akartak rájuk vadászni.

Az egyik statisztika szerint mindössze egy valaki akadt, aki Csurka István MIÉP-elnököt vette célba, neki 435 alkalommal sikerült eltalálnia az egykori drámaírót. Egy másik összesítés szerint azonban heten vették célba Csurkát.