Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gyűlnek az MSZP-s 'pótképviselők'

2004.06.22. 07:55
Eddig több, mint egy tucat név vetődött fel az Európai Parlamentbe utazó hat szocialista parlamenti képviselő utódjaként. A budapesti listáról 2002-ben parlamenti mandátumhoz jutott Hegyi Gyula helyett majdnem biztosan Bán Imre roma származású közgazdász kerül.
Pénteken dönt az MSZP elnöksége arról, hogy kik kerüljenek az EP-madátumok miatt megüresedő három posztra, amelyekre 2002-ben a párt országos listájáról jutottak be a politikusok.

Szekeres Imre, a jelölésre felkért MSZP alelnök az Index érdeklődésére elmondta, eddig 14 jelöltjük van az országos listán megüresedő három képviselői helyre. Közölte, hogy összesen hat új - három megyei listás és három országos listás - képviselőről kell a pártnak határoznia.

Beszámolt arról, hogy a megyei listás "pótlásokról" helyi szinten döntenek. Elmondása szerint a budapesti területi listáról Bán Imre, roma származású közgazdász kerül a Strasbourgba távozó Hegyi Gyula helyére. Szekeres tájékoztatása szerint Tabajdi Csaba helyére a Bács-Kiskun megyei, Hercog Edit helyére pedig a Fejér megyei szervezet tesz majd javaslatot július 4-ig.

Szekeres Imre elmondta, hogy az elnökség pénteki döntését az MSZP országos választmánya hagyja jóvá szombaton az országos listáról két éve bekerült három képviselő pótlását.