Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mindennap egyeztetnek a Lex Szászról

2003.11.03. 07:20
Napi szinten folynak egyeztetések a PSZÁF átalakítását célzó törvénymódosításokról. A tárgyalásokra a felügyelet képviselőit nem hívták meg - írja a Magyar Nemzet. Az egyeztetésektől több meghívott pénzintézet is távol maradt.
Mindennapos egyeztetéseket folytat a pénzügyminisztérium a magyarországi pénzintézetekkel a pénzpiaci törvények módosításáról - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Csák Csongor, a PM szóvivője. A Nemzet értesülései szerint a tárgyalásokon több pénzintézet nem képviseltette magát - ez a lap szakértői szerint az előterjesztésekkel szembeni kritika jele.

A PSZÁF-t nem

A kormány a múlt héten jelentette be, hogy módosítani kívánja a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletéről szóló törvényeket. A döntés együtt járhat Szász Károly, a PSZÁF elnökének leváltásával. Bár a szervezet működésének átalakításáról folynak tárgyalások, a PSZÁF nem kapott azokra meghívást - nyilatkozta a Nemzetnek Gulácsi Ferenc, a felügyelet szóvivője.

A kormány előterjesztése hétfőn kerül a parlament elé, Szili Katalin szocialista házelnök szerint november 17-ig el is fogadhatják azt a képviselők. A Fidesz, tartva Szász elbocsátásától, ellenzi a tervezetet.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft