Konrád
8 °C
26 °C

A Malév elengedte isztambuli járatát

2003.03.20. 12:42
A legtöbb nagy légitársaság törölte közel-keleti járatait. A Malév azonban délelőtt elengedte Isztambulba repülő gépét, sőt, elképzelhető, hogy kairói és a tel-avivi járatokat sem törlik.
A társaság válságstábjának döntése értelmében a Malév délelőtt 11 óra 20-kor elengedte isztambuli járatát - mondta Péter Gyöngyi, a Malév szóvivője az Indexnek. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a másik két érintett, a menetrend szerint késő éjszakai órákban induló tel-avivi, illve kairói járatokat törlik-e.

A Budapest-Tel-Aviv járat indulásáról - csakúgy, mint Kairó esetében - az események alakulását mérlegelve délután születik meg az operatív döntés.

Sok járatot töröltek

A legtöbb légitársaság közel-keleti járatainak törlését rendelte el csütörtökön a háború kirobbanásakor.

A német Lufthansa csütörtökre és péntekre törölte valamennyi közel-keleti járatát. A British Airways nem hozott különleges intézkedéseket csütörtökön, mivel kuvaiti és izraeli járatait már kedden törölte. Az Air France szintén már szerda este törölte ammani járatát elővigyázatosságból. Az orosz Aeroflot jordániai járatát szerdán törölte, de a többi közel-kelet járatát menetrendszerűen üzemelteti.