Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kihallgatták a Révész Máriuszra támadó egyik rendőrt

2007.10.04. 09:36
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűnsegédlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK egyik főtörzsőrmesterét Révész Máriusz ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség - írta a Magyar Nemzet.

A meggyanúsított tiszthelyettes nem vett részt Révész Máriusz brutális bántalmazásában, a gumibotozásnak csak tétlen szemlélője volt, jelenléte azonban "szándékerősítőnek" minősül, mondta a lapnak a szerdai kihallgatásról Keresztes Imre, a nyomozó főügyészség vezetője.

A lap emlékeztet arra, hogy noha a Fidesz országgyűlési képviselőjét tavaly október 23-án, a Fidesz nagygyűlését követően a Síp utcában 50-100 rendőr gyűrűjében bántalmazták az egyenruhások, a legutóbbi időkig egyetlen személyt sem sikerült azonosítania az ügyészségnek. A rendőrök ugyanis nem viselték a rendőrségi törvényben előírt azonosító jelvényüket.

Keresztes Imre a Magyar Nemzetnek elmondta, a BRFK munkatársának személyazonosságát azért tudták megállapítani, mert a főtörzsőrmester a többiekétől eltérő ruházatot viselt: nem gyakorlóruha volt rajta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?