Diána
12 °C
27 °C

Kihallgatták a Révész Máriuszra támadó egyik rendőrt

2007.10.04. 09:36
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűnsegédlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK egyik főtörzsőrmesterét Révész Máriusz ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség - írta a Magyar Nemzet.

A meggyanúsított tiszthelyettes nem vett részt Révész Máriusz brutális bántalmazásában, a gumibotozásnak csak tétlen szemlélője volt, jelenléte azonban "szándékerősítőnek" minősül, mondta a lapnak a szerdai kihallgatásról Keresztes Imre, a nyomozó főügyészség vezetője.

A lap emlékeztet arra, hogy noha a Fidesz országgyűlési képviselőjét tavaly október 23-án, a Fidesz nagygyűlését követően a Síp utcában 50-100 rendőr gyűrűjében bántalmazták az egyenruhások, a legutóbbi időkig egyetlen személyt sem sikerült azonosítania az ügyészségnek. A rendőrök ugyanis nem viselték a rendőrségi törvényben előírt azonosító jelvényüket.

Keresztes Imre a Magyar Nemzetnek elmondta, a BRFK munkatársának személyazonosságát azért tudták megállapítani, mert a főtörzsőrmester a többiekétől eltérő ruházatot viselt: nem gyakorlóruha volt rajta.