Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Medgyessy lemondásának valódi okát keresi a Fidesz

2004.08.22. 20:03
A Fidesz Medgyessy Péter "bukott kormányfőtől" várja a választ arra, hogy mi lemondásának valós oka - mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a párt elnökségének vasárnapi rendkívüli tanácskozását követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
"A kormányzati zűrzavart értékelni, viszonyulási pontokat megfogalmazni ültünk össze ma. Válaszokat kerestünk, de csak kérdéseket találtunk - ezekre a kérdésekre azonban Medgyessy Péternek kell válaszolnia" - jelentette ki Rogán Antal a Fidesz országos elnökségének ma délutáni, több mint háromórás tanácskozásáról beszámoló sajtótájékoztatón. A frakcióvezető-helyettes megállapította: az ország gazdasági válságban van, és hogy "a kormányzat tehetetlensége oda vezetett, hogy a miniszterelnök és kormánya pár nap leforgása alatt megbukott". A Fidesz elnöksége szerint azonban Medgyessy Péter lemondása mögött valami hirtelen és váratlan kell hogy álljon, amit az is alátámaszt, hogy a miniszterelnököt lemondása előtt egy nappal az MSZP-frakció még bizalmáról biztosította.

Valódi okokat keresnek

A frakcióvezető a Fidesz elnöksége nevében több kérdést is megfogalmazott, melyekre Medgyessy Péterről várják a választ. Tudni kívánják, mi a valódi oka a miniszterelnök lemondásának; milyen az ország költségvetésének valódi helyzete; meghaladja-e a költségvetési hiány az előirányzott 4,6 százalékot és eléri-e az 5 százalékos határt; mekkora valójában az államadósság?

A lehetséges miniszterelnökök személyével kapcsolatban Rogán Antal csak annyit említett: a Fidesz elnöksége személyekről nem tárgyalt. Hozzátette: "az MSZP azon igyekszik, hogy pozíciókat osszon, az embereket azonban a valós kérdésekre feltett válaszok érdeklik".

Nyakó: A Fidesz ne reménykedjen

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint a fideszes politikus állásfoglalása "nem árulkodik másról, mint a féktelenül türelmetlen hatalomvágyról". A szocialista szóvivő leszögezi: a közvélemény számára is jól ismertek Medgyessy Péter miniszterelnök visszavonulásának okai és körülményei.

Nyakó István MSZP-szóvivő szerint a szocialista párt és koalíciós társa mindent elkövet a kialakult helyzet leggyorsabb és a demokrácia játékszabályainak megfelelő megoldásáért.

"A Fidesz ne reménykedjen, nem kapja meg a választók által az MSZP-nek és az SZDSZ-nek juttatott kormányhatalmat" - olvasható a szóvivő közleményében.  • Vennék
  • Hírek