Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Rogán: Hagyják a belvárosiakat békén!

2006.09.19. 12:46
Tájékoztatást és összefogást sürget a Belváros fideszes polgármester-jelöltje. Szerinte a hazugságokat és az erőszakot is el kell ítélni.

Arra kérem azokat, akik a Belvárosba jönnek, viselkedjenek úgy, mintha vendégségbe jönnének, és vendégségbe mennének, mondta az Indexnek Rogán Antal. A Fidesz V. kerületi polgármester-jelöltje szerint ugyanis a demonstrálóknak tiszteletben kell tartaniuk, hogy a Belvárosban emberek élnek, akik féltik szeretteiket, és féltik lakásaikat, személyes vagyontárgyaikat.

Rogán szerint a Belvárosban számtalan olyan idős ember él, akiben a tegnapi nap szörnyű emlékeket idézett, ezért nyomatékosan kér mindenkit, aki a Belvárosba jön: "hagyjanak minket, belvárosiakat nyugodtan, békében élni". A Belvárosi Önkormányzat és a hatóságok feladata a Belváros nyugalmának biztosítása - mondta Rogán.

A hatóságok tegnap nem álltak a helyzet magaslatán, nem tudták megvédeni a Szabadság teret, és nem tudták megvédeni a belvárosi embereket, ezért a polgármester-jelölt felszólítja Steiner Pált, a kerület jelenlegi polgármesterét, hogy a Védelmi Bizottság ülését követően haladéktalanul adjon tájékoztatást a kerületi képviselőcsoportok vezetőinek és a polgármester-jelölteknek, hogy mit akarnak tenni a hatóságok a következő napokban a Belváros biztonsága és a belvárosiak nyugalma érdekében.

"Személyes meggyőződésem, hogy a Belvárosban minden felelős politikai erőnek közösen kell elítélnie a politikai hazugságokat, és a tegnapi erőszakos cselekményeket egyaránt. A Fidesz és a KDNP kerületi tagjainak nevében arra kérem a Belváros minden politikai pártjának tagjait, az MSZP, az SZDSZ, az MDF és a többi politikai párt tagjait, hogy társadalmi munkában együtt vegyünk részt a Szabadság téren keletkezett károk helyrehozatalában" - hangoztatta Rogán Antal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!