Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Orbán Viktorral tárgyalt a NOB elnöke

2005.10.02. 10:49
Az olimpiai rendezés esélyeiről faggatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét Orbán Viktor. Jacques Rogge saját kérésére találkozott a három éve hatszázötvenezer olimpiát támogató aláírást gyűjtő ellenzéki vezérrel.

Orbán Viktorral is tárgyalt egy magyarországi olimpia megrendezésének esélyeiről Jacques Rogge. A találkozn részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság az olimpiai tervek leporolásában is szerepet vállaló elnöke, Schmidt Pál. A Fidesz alelnöke szerint a találkozó Rogge kérésére jött létre.

Orbán Viktornak arra a kérdésére, hogy a 2012-es londoni játékok után milyen esélyei lehetnek európai városoknak a rendezésre, a NOB elnöke azt mondta, "nincs kizárva Európa", de a szokásjog alapján valószínű, hogy az azt követő seregszemlének az amerikai kontinens adhat majd otthont.

Jacques Rogge a 80 éves Testnevelési Egyetemen tett pénteki látogatása alkalmával közölte, mindig minden sportnemzetet - így természetesen Magyarországot is - bátorít arra, hogy harcba szálljon az olimpia rendezéséért.

Orbán három évvel ezelőtt hatszázötvenezer, a magyar olimpiai rendezést támogató aláírást adott át Rogge-nak. Az olimpia terve a választások után elenyészett, az elmúlt hetekben azonban üzletemberek kezdték feléleszteni.

A tervek leporolásában Schmidt Pál is szerepet játszott.