István, Vajk
17 °C
34 °C

Kritikus gyermekorvoshiány Salgótarjánban

2008.03.31. 08:46
Salgótarján, mint város, nem elég vonzó az orvosok számára, állítja a helyi lapban Saada Eyad, a súlyponti Salgótarjáni Kórház gyerekosztályának vezetője. Gyerekorvosból kritikus hiány van, 55 ágyra csupán három orvos jut.

Kritikussá vált az orvoshiány a salgótarjáni kórház gyermekosztályán. Míg a veszprémi kórház gyermekrészlegén 46 ágyat 18 orvos felügyel, addig a salgótarjáni súlyponti kórházban az 55 ágyas gyermekosztályon mindössze három szakorvos látja el a szolgálatot, írja a Nógrád Megyei Hírlap.

A salgótarjáni kórház gyermekosztálya az alapellátáson túl megyei koraszülött-osztályként és ugyancsak megyei ellátási körrel koraszülött intenzív osztályként is működik, ráadásul ez az osztály egyfajta szakorvosi szolgálatot is teljesít: speciális feladatai közé tartozik a gyermek endokrinológia, és a korai cukorbetegség, valamint az allergiabeteg gyerekek kezelése.

Saada Eyad, a kórház gyermekosztályának főorvosa szerint azért nem kapnak új kollégákat, mert Salgótarján mint város nem vonzó a végzett orvosok számára. Mindemellett a gyermekgyógyászat országosan is hiányszakmának számít.