Cecília
4 °C
6 °C

Kritikus gyermekorvoshiány Salgótarjánban

2008.03.31. 08:46
Salgótarján, mint város, nem elég vonzó az orvosok számára, állítja a helyi lapban Saada Eyad, a súlyponti Salgótarjáni Kórház gyerekosztályának vezetője. Gyerekorvosból kritikus hiány van, 55 ágyra csupán három orvos jut.

Kritikussá vált az orvoshiány a salgótarjáni kórház gyermekosztályán. Míg a veszprémi kórház gyermekrészlegén 46 ágyat 18 orvos felügyel, addig a salgótarjáni súlyponti kórházban az 55 ágyas gyermekosztályon mindössze három szakorvos látja el a szolgálatot, írja a Nógrád Megyei Hírlap.

A salgótarjáni kórház gyermekosztálya az alapellátáson túl megyei koraszülött-osztályként és ugyancsak megyei ellátási körrel koraszülött intenzív osztályként is működik, ráadásul ez az osztály egyfajta szakorvosi szolgálatot is teljesít: speciális feladatai közé tartozik a gyermek endokrinológia, és a korai cukorbetegség, valamint az allergiabeteg gyerekek kezelése.

Saada Eyad, a kórház gyermekosztályának főorvosa szerint azért nem kapnak új kollégákat, mert Salgótarján mint város nem vonzó a végzett orvosok számára. Mindemellett a gyermekgyógyászat országosan is hiányszakmának számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?