Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Gyurcsány támogatására kéri az MSZP elnöksége a frakciót

2006.10.03. 07:11
Az MSZP elnökségének hétfői ülése egy "értelmező" beszélgetés volt, és az elnökség arra kérte a párt parlamenti frakcióját, hogy álljon Gyurcsány Ferenc mögé. Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke szerint a politikai bizonytalanság a magyar gazdaság iránti bizalomvesztéshez vezethet, melynek mindenki csak károsultja lehet.

Egységesen támogatja az MSZP elnöksége, hogy pénteken a Parlamentben bizalmi szavazást tartsanak a kormány politikájáról és a miniszterelnök megítéléséről - erről beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában kedden Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke.

A politikus az elnökség hétfői üléséről azt mondta, hogy az "nagyon komoly, értelmező" beszélgetés volt, mely arra kérte a párt parlamenti frakcióját, hogy álljon Gyurcsány Ferenc mögé. Elmondta ugyanakkor, hogy a pártvezetés készül a vesztett választások alapos értékelésére.

Simon úgy fogalmazott, hogy Magyarországon most "politikai válság jelei" mutatkoznak, ezt a szituációt feltétlenül békésen kell megoldani.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a politikai bizonytalanság a magyar gazdaság iránti bizalomvesztéshez vezethet, melynek mindenki csak károsultja lehet. Ezért is fontos elgondolkodni azon, hogy a "következő politikai lépés hova vezeti az országot".

A választmányi elnök szerint ha a párt rendkívüli kongresszust tart - amint ezt a pártban többen indítványozzák - akkor az nem Gyurcsány leváltására ül össze, hanem azért, hogy a legfelsőbb párttestületnek legyen alkalma véleményt formálni a politikai helyzetről.

Simon Gábor beszélt Gyurcsány Ferenc pártelnöki ambícióiról is. Úgy fogalmazott, hogy most először a bizalmi szavazás a fontos, utána ismét felmerülhet a pártelnökség kérdése.

A vezető szocialista politikus szerint az ország problémáit csak békés, nyugodt körülmények között lehet megoldani.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
7990 Ft
6392 Ft