Valér
4 °C
8 °C

Lebontja munkáját a pórul járt alvállalkozó

2008.05.17. 17:04
Megkezdte egy általa a közelmúltban épített újabb turistapihenő elbontását Szűcs László vállalkozó Siklós-Máriagyűdön szombaton, tiltakozva amiatt, hogy a fővállalkozó nem fizette ki munkája költségeit.

"Nem kaptam meg a pénzem, így elviszem azt, ami az enyém" - mondta a vállalkozó, majd hozzálátott a turistapihenő térköveinek felszedéséhez.

Szűcs Lászlónak a szombati volt a második akciója. Először március 29-én, Siklós másik városrészében kezdte meg egy pihenő bontását, a demonstrációnak akkor a város polgármestere és a rendőrség vetett véget.

A vállalkozó négy turisztikai építmény építőmesteri munkáit végezte el az elmúlt hónapokban, amelyekért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át, azt is 32 részletben. Többször felszólította tartozása rendezésére, de erre nem volt hajlandó, mert szerinte alvállalkozója indokolatlanul sokat számolt fel az elvégzett munkáért.

Szűcs László szombaton elmondta: első akcióját követően a siklósi önkormányzat közvetítésével tárgyalóasztalhoz ültek, és a fővállalkozó ígéretet tett tartozása rendezésére. Ennek az újabb határidőre sem tett eleget, sőt, ügyvédje útján küldött levelében azt állította, ő a máriagyűdi munkát meg sem rendelte.

Az újabb bontás hírére a helyszínre érkezett Túros Sándor, Siklós alpolgármestere, aki elmondta, hogy együtt éreznek a vállalkozóval, segítenek közvetíteni a felek között, de az önkormányzat a fővállalkozóval szerződött a kivitelezésre, s mivel az építményt ő készen adta át, az Siklós tulajdonát képezi. Aki megrongálja, építőanyagot visz el onnan, bűncselekményt követ el.

A turistapihenők a Dráva ökoturisztikai fejlesztésének több mint egymilliárd forint értékű, a közelmúltban befejeződött programja keretében készültek el. A projekt arra irányult, hogy a Drávát és környezetét vonzóbbá tegyék az idegenforgalom számára.

A pénzből Baranya és Somogy megye 150 településén 41 beruházás valósult meg, a kirándulni vágyó turistákat új pihenőhelyek, túraállomások, esőbeállók, madárlesek, turisztikai központok, a népi hagyományokat őrző tájházak várják.

A Dráva-projektet olyannyira sikeresnek értékelték, hogy a programot ez év februárjában a Dél-Dunántúl turizmusáért 2007 díjjal tüntette ki a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság.