Sólyom László a választásért kampányol

2006.04.08. 11:50
Sólyom László köztársasági elnök választási felhívásában arra kérte a magyar állampolgárokat, éljenek alkotmányos jogukkal, és menjenek el szavazni vasárnap.

A választások alkalmat adnak arra, ritka alkalmat, hogy ítéletet mondjunk a kormány fölött, a kormánypártok munkájáról, arról, hogy ellátta-e alkotmányos feladatát az ellenzék, olvasható az államfő szombaton kiadott közleményében, amelyet a közszolgálati televízióban is elmondott. Az államfő szerint a vasárnapi országgyűlési képviselőválasztásnak köszönhetően lesz azután minden egyes nap a demokrácia napja, és ha valaki elmegy szavazni vasárnap, akkor a tizenhat éve fennálló alkotmányos Magyarországra szavaz.

"Hiába marad valaki otthon, hiába kerüli el a szavazófülkét, az ország megoldandó problémái itt maradnak velünk. Ha valaki szeretne ezek megoldásában részt venni, akkor szavaznia kell." - tette hozzá. A felhívásban az államfő arra is rámutatott, hogy a választás alkalmat ad arra, hogy a pártok sorsáról döntsenek az emberek, befolyásolják irányvonalukat.

Az árvízi helyzet kapcsán a köztársasági elnök arra kérte a választási szerveket, különösen figyeljenek arra, hogy azok is, akik a védekezésben dolgoznak, és azok is, akiknek el kellett hagyniuk lakóhelyüket, le tudják adni szavazatukat. Sólyom László végezetül arra kérte a szavazókat, gondolják meg, hogy minden egyes szavazat számít, és mindegyiknek következménye van.  • Hírek
  • Bankszámla