Alfréd
-2 °C
2 °C

Fizetnie kell a Sláger Rádiónak

2001.11.30. 09:52
Egyértelmű felszólítást kapott a Sláger Rádió az ORTT-től: vagy befizeti az 1,3 milliárd forintnyi műsorszolgáltatási díjat, vagy államigazgatási jogkörben a médiahatóság felmondhatja a műsorszolgáltatási szerződést. A rádió egyelőre kivár.
A Sláger Rádiónak az ORTT felszólítására november 19-ig kellett volna kifizetnie az egymilliárd forintos műsorszolgáltatási díjat. A rádió eddig azért nem fizetett, mert várta a médiahatóság válaszát arra a kérelemre, melyben az összeg mérséklését kérte.

Korrekt a javaslat

- A Sláger Rádió meghatározónak tartja a médiapiac változásait, mind annak nagysága, mind a piaci szereplők száma tekintetében, és ezzel versenytársaink is egyet értenek. Éppen ezért a koncessziós szerzodés módosítási javaslatával fordultunk az ORTT-hez. Javaslatunkat maximálisan korrektnek értékeljük - mondta az Indexnek nyilatkozva Hofherr Krisztina, a Sláger Rádió kommunikációs vezetője.

Az erről szóló előterjesztést csütörtökön tárgyalta az ORTT. A médiahatóság jelezte: ha a Sláger Rádió nem fizeti ki nyolc napon belül az elmaradását, akkor az ORTT élni fog jogi eszközeivel. Ez akár a hét évre szóló szerződés felbontását is jelentheti.

Hofherr Krisztina, az ülés után közölte: - Jelen pillanatban nem foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy mi lesz akkor, ha nem fogadják el a kérelmet, hiszen a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. magyar és külföldi tulajdonosainak legfobb szándéka, hogy továbbra is folytathassák magyarországi tevékenységüket, és bíznak az ORTT-ben.

A Sláger visszasírja a múltat

A Sláger Rádió problémája, hogy négy éve, a nagy összegű koncessziós díj megállapításakor nem számoltak újabb országos rádiók megjelenésével. Azonban mostanra a reklámtorta egyre több és keskenyebb szeletre oszlik: a Juventus és a Rádió1 növelte piaci részesedését a Sláger és a Danubius Rádió rovására. A Danubius azonban nem kíván módosítatni a szerződésen, amíg az belül van az üzletileg vállalható határon.