Emőke
-4 °C
9 °C

Titokzatos találkozóra hívta Sólyom a rendészeti minisztert

2006.10.20. 16:52
Az Index információi szerint pénteken Sólyom László köztársasági elnök váratlanul magához kérette az igazságügyi és rendészeti minisztert. Az államfő "figyelemmel kíséri az eseményeket".

Sólyom László köztársasági elnök pénteken váratlanul magához kérte Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztert, értesült az Index. A tárgyalásról semmilyen hivatalos információt nem adott sem az államfő hivatala, sem a minisztérium.

Az Index információi szerint Sólyom azt kérte Petréteitől, hogy a rendőrség a Kossuth téri tüntetők ellen ne alkalmazzon erőszakot. Wéber Ferenc, az államfő sajtófőnöke csupán annyit közölt, hogy a köztársasági elnök "figyelemmel kíséri az eseményeket".

Petrétei József sajtófőnöke Oravecz Éva viszont még ennyivel sem szolgált, az Index érdeklődésére csak annyit közölt, "nincs még információm".

Úgy tudjuk, a kormány óva intette a rendőrséget attól, hogy a Kossuth téri tüntetőket erőszakkal távolítsa el az 1956-os forradalom ötvenéves évfordulójának helyet adó helyszínről.