Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Sportkocsit vett a nyíregyházi önkormányzat

2003.05.07. 13:18
Második számú vezetői kocsinak sportautót vásárolt a szocialista vezetésű nyíregyházi önkormányzat - jelentette be a város ellenzéki Fidesz frakciójának vezetője. Az autó motorja 3200 köbcentiméteres, 211 lóerős, hét másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométeres sebességre.
Az autó
Az önkormányzat által vásárolt autó paraméterei szerint Opel Vectra GTS 3.2 V6. Az autóról a Totalcar tesztjét itt olvashatják.
A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete elfogadhatatlannak tartja és nem érti, hogy a nyíregyházi önkormányzat miért vásárolt egy sportautót 10 millió forintért második számú vezetői kocsinak.

Hét másodperc alatt százra

A térségi pártszervezet szerdai sajtótájékoztatóján Márföldi István, a nyíregyházi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője és Vinnai Győző képviselőtestületi tag elmondta: az autó motorja 3200 köbcentiméteres, 211 lóerős, hét másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométeres sebességre.

Vinnai Győző a sajtótájékoztatón kérdésként tette fel, hogy "miért kell a városnak egy sportkocsi, és ki fog vele száguldozni?" Hozzátette: az MSZP-SZDSZ kormányban tevékenykedik egy közpénzügyi államtitkár; a Fidesz reméli, hogy Keller László ezt az ügyet is megvizsgálja. A Fidesz helyi képviselője elmondta, hogy a nyíregyházi önkormányzat 2002-es költségvetésének módosításakor napirendre került a kocsi vásárlása. A párt frakciója akkor is megkérdőjelezte az újabb vezetői autóra szükségességét, de végül a képviselőtestület szocialista többsége megszavazta a vételt.

Az őszi önkormányzati választások során a nyíregyházi képviselőtestületbe hat fideszes politikus mellett tizenhét szocialista jelölt került. A város polgármestere 1994 óta Csabai Lászlóné, aki tisztségével párhuzamosan lakásügyi kormánybiztos. Neve a tavaszi országgyűlési választásokat követően a belügyi tárca várományosai között is szerepelt.

Az Index a város vezetőit eddig nem tudta elérni.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3200 Ft
2720 Ft